Wedden op The Majors golf is een stuk spannender dan zélf op de green gaan staan, en je hoeft je zetel niet eens te verlaten. The Majors zijn de vier grote toernooien in het golf. Net als de grand slams in het tennis, zijn de vier Majors verspreid over het golfseizoen.

Dit is de vaste volgorde:

  1. Het Masters Tournament, sinds 1934, op de Augusta National Golf Club in Augusta, Georgia, Verenigde Staten. Het vindt doorgaans plaats in de eerste volledige week van april.
  2. PGA Championhsip, sinds 1916, op verschillende locaties in de Verenigde Staten, in het weekend voor het ‘Memorial Day Weekend’, eind mei.
  3. US Open, sinds 1895, tijdens het vaderdagweekend (derde zondag van juni), op verschillende plaatsen in de VS.
  4. The Open Championship, sinds 1860, in de week van de derde vrijdag van juli, op één van de tien geselecteerde locaties in het Verenigd Koninkrijk. 

Van de 455 opgetelde edities van The Majors won er maar liefst 276 keer een Amerikaan.  De andere landen die goed scoorden tot op heden: Schotland (55 overwinningen), Engeland (35), Zuid-Afrika (22) en Australië (17).

Een perfect voorbeeld van het stijgende niveau van de prof-golfers, is het feit dat de score-records op de vier Majors allemaal scherper werden gesteld de voorbije 10 jaar. 

Het is weinigen gegeven om meerdere Majors te winnen, laat staan meerdere Majors in één jaar. Slechts 26 keer kon een speler in alle vier Majors in één jaar in de top-10 eindigen. Zeventien spelers slaagden hierin, ooit. 

Levende legende Jack Nicklaus is de speler met de meeste Major-overwinningen ooit: 18 wins in 164 deelnames. Gary Player (9 in 150), Tom Watson (8 in 145) en Arnold Palmer (7 in 142) volgen op ruime afstand. 

Op welke spelers en holes kan ik wedden?

Niet iedereen kan zomaar deelnemen aan de majors. De top-50 van de PGA World Golf Ranking wordt uitgenodigd, net als de voorbije winnaars van de andere Majors. Maar vaak worden ook de beste amateurspelers uitgenodigd. 

Er zijn tientallen verschillende courses en dus honderden verschillende holes in de Majors. Teveel om hier op te sommen, maar wees gerust, het gaat om de meest prestigieuze courses ter wereld!

Op wat kan je wedden? (wedopties)

Je kan op de winnaars van de komende vier Majors wedden. Anno 2021 zijn Dustin Johnson, Jon Rahm, Justin Thomas, Bryson DeChambeau, Jordan Spieth en Rory McIlroy steevast bij de kanshebbers. Op wedstrijdniveau kan je ook allerlei wedopties verkennen!

Kan ik ook live wedden op The Majors?

Zeker, je kan live wedden op de Majors, terwijl een toernooi en een wedstrijd bezig is. Succes!

Wedden op andere sporten? Bekijk alle sportweddenschappen op Napoleonsports.be.

0 Shares:
DIT VIND JE MISSCHIEN OOK LEUK

Wedden op EK 2021

Het EK 2020 vindt door de gekende omstandigheden plaats in 2021. De officiële naam blijft dezelfde: ‘Euro 2020‘.…