Standard Luik wedden is inzetten op een topclub vol passie en vuur! De Rouches zijn een van de vier Belgische clubs met een Gouden Kampioensster. Die mag je pas opspelden als je tien of meer landstitels hebt behaald. Standard heeft er 10 op haar palmares, na Union (11), Club Brugge (16) en Anderlecht (34) de meeste in dit land. 

Niemand speelde meer seizoenen in Eerste Klasse (102) dan de Luikenaars. Dat is meer dan Royal Antwerp (100), Club Brugge (99) en Anderlecht (90). Sinds 1921 spelen ze al onafgebroken op het hoogste niveau. 

De Standardmen leverden al acht keer de Gouden Schoen af: Jean Nicolay (1963), Wilfried Van Moer (1969 en 1970), Christian Piot (1972), Eric Gerets (1982), Sergio Conceição (2005), Steven Defour (2007), Axel Witsel (2008) en Milan Jovanovic (2009). 

Ze wonnen bovendien acht keer de Beker van België en waren nog negen keer verliezend finalist. Alleen Anderlecht (9 beker in 13 finales) en Club Brugge (11 bekers in 19 finales) doen beter. 

Op het Europese toneel blijft vooral hun finaleplaats in de Beker voor Bekerwinnaars in 1982 hangen, maar in totaal speelden ze al Europese campagnes in 41 seizoenen! 

Qua legendarische spelers komen we hier plaats te kort. Onder meer Guy Vandersmissen, Wilfried Van Moer, Eric Gerets, Michel Preud’homme, Marouane Fellaini, Philippe Léonard, Eric Deflandre, Marc Wilmots, Daniel Van Buyten zitten in het collectieve geheugen, maar ook buitenlanders als Dante, Horst Hrubesch, Robert Prosinečki, Simon Tahamata, Frans van Rooij, Ricardo Sa Pinto, Ivica Dragutinović en Victor Valdes lieten een warme indruk achter. 

Op welke wedstrijden van Standard Luik kan ik wedden?

Op een club als Standard Luik wedden doe je op verschillende vlakken. Ze gooien hoge ogen in de Jupiler Pro League, de Croky Cup én in Europa. 

Een titel is al geleden van 2009, maar in het laatste decennium eindigde Standard acht van de tien keer in de top-5 in de Jupiler Pro League. In die periode won het bovendien driemaal de Croky Cup en speelde het zeven keer in de groepsfase van de Europa League. Dat levert meer dan 50 matchen op waarin je op Standard Luik kan wedden!

Wedden of Standard Luik kampioen wordt?

Je kan nog steeds wedden of Standard Luik een elfde titel kan binnehalen dit seizoen, of zelfs in de top-2 eindigt. 

Kan ik live wedden op Standard Luik?

Als een wedstrijd al op gang gefloten is, begint de lol pas echt. Live wedden op Standard of haar tegenstander voegt extra spanning toe aan de match. Je kan live wedden op heel wat parameters, zoals wie het volgende doelpunt scoort, wat de ruststand zal zijn, enzovoort. Amuseer je ermee!

Wedden op andere sporten? Bekijk alle sportweddenschappen op Napoleonsports.be.

0 Shares:
DIT VIND JE MISSCHIEN OOK LEUK