Waarom niet eens op Royal Excel Moeskroen wedden? De club aan de taalgrens beroert de harten al sinds het medio jaren ’90 naar de hoogste klasse promoveerde. In 2010 ging de oude club echter failliet. Streekgenoot RRC Péruwelz verhuisde naar Le Canonnier om zo een doorstart te maken als Royal Mouscon-Péruwelz. Tussen 2010 en 2014 boekte het drie promoties op vier seizoenen tijd, om vanaf 2014 op het hoogste niveau te spelen. 

Het oorspronkelijke Moeskroen ken je natuurlijk van smaakmakende trainers als Georges Leekens, Hugo Broos, Lorenzo Staelens, Marc Brys en Enzo Scifo. Maar ook spelers als Jonathan Blondel, Emile Mpenza, Mbo Mpenza, Christophe Grégoire, Maxime Lestienne, Luigi Pieroni, Yves Vanderhaeghe, Daan Van Gijseghem en Gordan Vidovic passeerden in Moeskroen. En wat gezegd van buitenlandse toppers als Demba Ba, Nenad Jestrovic en de gebroeders Zewlakow!

Moeskroen was een van de meest spectaculaire promovendi ooit: het behaalde in 1996-1007 meteen een derde plaats binnen en plaatste zich voor Europees voetbal. Na een minder tweede seizoen (10de plaats) eindigde het de volgende zes seizoenen twee keer vierde, en een keer vijfde, zesde en zevende. In 2002 speelde het ook nog eens een bekerfinale, wat hen wederom een ticket voor de UEFA Cup opleverde. 

De Europese avonturen van Moeskroen waren kort van duur: in 1997 overleefden ze één kwalificatieronde tegen Apollon Limassol, om vervolgens uitgeschakeld te worden door FC Metz. In 2002 schakelde het Fylkir Reykjavík uit, maar botsten ze daarna op Slavia Praag. 

Het huidige ‘Royal Excel Moeskroen’ kende nog niet veel successen: in zes seizoenen eindigde het nog nooit boven plaats 10. 

Op welke wedstrijden van Moeskroen kan ik wedden?

Je kan wedden op Moeskroen in de competitie én in de beker. Maar die beveravonturen waren weinig succesvol de jongste jaren. Het oude Moeskroen haalde dan wel tweemaal de finale van de Croky Cup (2002 tegen Club Brugge en 2006 tegen Zulte Waregem), het nieuwe Excel Moeskroen geraakte nog niet voorbij de kwartfinale. Ook in 2020-2021 werd het al vroeg uitgeschakeld, door 1B-club Union dan nog. 

Wedden op Moeskroen doe je dus vooral in de Jupiler Pro League, waar het soms in staat is tot grootse prestaties. In het seizoen 2020-2021 won het nog van Genk, Standard én Beerschot. Lees meer over wedden op de Jupiler Pro League. https://napoleongames.be/nl/blog/wedden-op-sport/wedden-op-jupiler-pro-league/

Wedden of Royal Excel Mouscron kampioen wordt?

Moeskroen Kampioen? Het is ambitieus, maar het is theoretisch niet onmogelijk. Een heel aantal voetbalfans met een gevoel voor humor voeren al jarenlang campagne met de slogan ‘Moeskroen Kampioen’, al zullen ook zij hun adem niet inhouden tot het zover is. Je kan wedden op een eerste landstitel voor Moeskroen via de knop ‘outrights’. 

Kan ik live wedden op Royal Excel Mouscron?

Je kan blijven wedden op Moeskroen als de bal al aan het rollen is. Veel plezier!

Wedden op andere sporten? Bekijk alle sportweddenschappen op Napoleonsports.be.

0 Shares:
DIT VIND JE MISSCHIEN OOK LEUK