The Great Old is back! De oudste club van het land maakte haar rentree op het hoogste niveau pas in 2017, na een afwezigheid van maar liefst dertien jaar! Sindsdien ging het snel weer de goede richting uit met de Ploeg van ‘t Stad, gesteund door een fanatiek publiek, de financiële zekerheid van Paul Gheysens en de sportieve ervaring van Luciano D’Onofrio. Wedden dat Royal Antwerp FC niet snel weer zal afzakken?

De rood-witten bevestigden hun status door in het tumultueuze seizoen 2019-2020 de beker te pakken. In de finale wonnen ze dan nog van aartsrivaal Club Brugge! Voor Antwerp was het de eerste sportieve trofee sinds de vorige bekerwinst in 1992. Er staan nu drie bekers op de Antwerpse kast, naast vier kampioenstitels. 

Stamnummer 1 leverde tot dusver drie Gouden Schoenen: Vic Mees (1956), Wilfried Van Moer (1966) en Lior Refaelov (2020). De absolute clubiconen zijn zonder twijfel ‘Mister Antwerp’ Vic Mees, Rudi Smidts, Bob Geens, Geert Emmerechts, Darko Pivaljevic en Ratko Svilar.

De Reds klommen in enkele seizoenen weer helemaal naar boven in de Belgische hiërarchie. In november 2016 stonden ze nog mid-table in tweede klasse, in maart 2017 promoveerden ze naar de Jupiler Pro League na een onwaarschijnlijke comeback onder nieuwbakken coach De Decker. 

In eerste klasse werd onder leiding van Laszlo Bölöni op plaats acht geëindigd, maar dat voelde toen al teleurstellend aan. De Great Old had namelijk het merendeel van het seizoen op een play-off-plaats gestaan. Eén seizoen later eindigde het vierde in Play-Off 1 en won het de Europese play-offs tegen Charleroi. Het eerste (pre-)Europese avontuur van Antwerp in meer dan twee decennia zorgde meteen voor een verrassing: ze schakelden Viktoria Plzen uit en strandden op een zucht van een stunt tegen AZ Alkmaar. 

In het derde seizoen in 1A werd de Europese ambitie wel gehaald. Via de JPL eindigde RAFC op de vierde plaats toen de competitie werd stilgelegd, maar dankzij het behalen van de beker belandde Antwerp rechtstreeks in de groepsfase van de Europa League!

Op welke wedstrijden van Antwerp kan ik wedden?

Je kan op Antwerp wedden in de Croky Cup, de Jupiler Pro League en de Europa League. Daar stuntte het in 2020-2021 nog door Tottenham te verslaan en Europees te overwinteren!

Wedden of Royal Antwerp FC kampioen wordt?

Dat is wellicht nog wat vroeg, al zal men daar in Antwerpen anders over denken. Je kan inzetten op een vijfde kampioenstitel (na 1929, 1931, 1944 en 1957) via de outrights-pagina. Lees hier meer over wedden op de Jupiler Pro League! https://napoleongames.be/nl/blog/wedden-op-sport/wedden-op-jupiler-pro-league/

Kan ik live wedden op Antwerp?

Absoluut! Zowel nationaal als Europees kan je blijven wedden op Antwerp terwijl hun wedstrijd al aan de gang is. Zo kan je de meest actuele factoren in rekening nemen wanneer je een bet plaatst. Succes!

Wedden op andere sporten? Bekijk alle sportweddenschappen op Napoleonsports.be.

0 Shares:
DIT VIND JE MISSCHIEN OOK LEUK