Rainbow Six is een van de meest succesvolle game-reeksen ter wereld. Het eerste game in de franchise werd uitgebracht in 1998! Rainbow Six is gebaseerd op het boek van Tom Clancy uit hetzelfde jaar. Ondertussen zijn er 21 verschillende games of uitbreidingen onder de Rainbow Six-vlag uitgebracht in 23 jaar. Rainbow Six Siege is de versie nu al sinds 2015 wordt gespeeld. RSS wordt alleen online gespeeld.

Rainbow Six Siege is – uiteraard – een first person shooter, gemaakt door Ubisoft. Het gaat over de internationale anti-terreurorganisatie ‘Rainbow’ die het opneemt tegen de terroristen ‘White Mask’.

RSS werd vanaf het begin bekeken als een esports-spel. Er werden extra personages (‘operators’) toegevoegd om tegemoet te komen aan de veeleisende esports-kijkers. In het algemeen hopen veel mensen dat RSS die andere klassieker, CS:GO, kan onttronen als meest succesvolle first person shooter in esports. Iedereen die wil wedden op Rainbow Six Siege zal het daarmee eens zijn!

Op welke competities kan ik wedden?

Het voornaamste toernooi in Rainbow Six Siege is de jaarlijkse ‘Six Invitational’, waarvan er nu al vijf edities gehouden zijn. In 2017 werden er namelijk twee georganiseerd.
De teams die de gouden medaille konden bemachtigen zijn Continuum, Elevate, G2 Esports, PENTA en Spacestation Gaming. Ook o.a. eRa Eternity, Evil Geniuses, Ninjas in Pyjamas, Team Empire, Team Vitality deden al mee voor de prijzen.

In de editie van 2021 ging de winnaar, Spacestation Gaming, met 1 miljoen dollar aan de haal. Om maar te zeggen dat er veel op het spel staat, wat extra pigment toevoegt aan wedden op Rainbow Six Siege.

Tegenwoordig wordt een Invitatitonal in verschillende fases gespeeld: een groepsfase met twee groepen van 10 teams die elkaar éénmaal bekampen. De beste acht teams van elke groep gaan verder naar de volgende fase, de playoffs. Die worden in een bracket-systeem gespeeld. De wedstrijden zijn ‘best of three’, maar in de Grand Final moeten de teams zich de beste tonen in een ‘best of five’-formaat.

Teams die je mag verwachten op het volgende toernooi zijn BDS Esport, Cloud9, DarkZero Esports, FaZe Clan, G2 Esports, Giants Gaming, MIBR, Ninjas in Pyjamas, Oxygen Esports, Spacestation Gaming, Team Empire, Team Liquid, Team oNe eSpors, TSM, Virtus.pro, Wildcard Gaming, CYCLOPS athlete gaming, Mkers, Parabellum Esports en FURIA Esports. Dat maakt dat er 11 landen vertegenwoordigd zullen zijn!

Op welke opties kan ik wedden?

Je kan vooral inzetten op de winnaar van een map en de volledige wedstrijd.

Kan ik live wedden op Rainbow 6 Siege wedstrijden?

Regelmatig is het mogelijk om live te wedden op Rainbow Six Siege, afhankelijk van het toernooi.

Wedden op andere sporten? Bekijk alle sportweddenschappen op Napoleonsports.be.

0 Shares:
DIT VIND JE MISSCHIEN OOK LEUK

Wedden op EK 2021

Het EK 2020 vindt door de gekende omstandigheden plaats in 2021. De officiële naam blijft dezelfde: ‘Euro 2020‘.…