Darts neemt enorm toe in populariteit in België. En wedden op darts volgt die trend makkelijk! Wedden op de PDC World Darts Championship zorgt voor een geweldige spanning rond de jaarwisseling. Zeker nu we met Dimitri Van den Bergh en Kim Huybrechts twee subtoppers in onze rangen hebben!

De PDC World Darts Championship wordt al sinds 1994 gehouden en is een WK voor professionele darters. De winnaar mag met meer dan een half miljoen Britse pond naar huis. Sinds 2019 doen er 96 internationale darters mee.

De top-32 van de PDC Order of Merit (de wereldrangschikking) start pas in de tweede ronde van de WDC. De volgende 32 deelnemers zijn de hoogst gerangschikte spelers op de PDC Pro Tour Order of Merit, aangevuld met 32 spelers die voortkomen uit internationale kwalificaties. Terwijl het darts al sinds mensenheugenis wordt gedomineerd door spelers uit het Verenigd Koninkrijk, doen er steeds meer internationale darters mee. In 2021 was meer dan de helft van de deelnemers niét afkomstig uit het VK, met een recordaantal van 29 verschillende nationaliteiten.

De Belgen worden steeds beter vertegenwoordigd door Dimitri Van den Bergh (#9 OoM), Kim Huybrechts (#38 OoM) en Mike de Decker (#102 OoM). Van den Bergh en Huybrechts staan in het selecte clubje van 13 darters die een 104+ match average gooiden, maar tott de échte top behoren ze nog niet. De legendarische Phil Taylor is de recordwinnaar (14 titels in 19 finales), met een straat voorsprong op Michael van Gerwen (3 titels in 5 finales), Gary Anderson (2 titels in 3 finales) en John Part (2 titels in 3 finales). Door de dominantie van Taylor zijn er in totaal slechts 10 darters in 28 edities die de PDC WDC hebben gewonnen.
De laatste twee edities werden gewonnen door Peter Wright (2020) en Gerwyn Price (2021).

Op wat kan je wedden? (wedopties)

Je kan op de eindwinnaar van de PDC World Darts Championship wedden, maar ook op elk van de 95 wedstrijden afzonderlijk. Op wedstrijdniveau kan je inzetten op de winnaar van de match (uiteraard), maar ook op wie de hoogste checkout behaalt, wie de meeste 180’s gooit, wie een negen-darts-finish lukt, enzovoort. Je kan zelfs wedden op het totaal aantal 180’s in de wedstrijd of het totaal aantal legs. In totaal zijn er meer dan 50 gokmogelijkheden!

Wedden op de winnaar van PDC World Darts Championship

Dat is natuurlijk de makkelijkste manier om in te zetten: wed op de winnaar van de PDC World Darts Championship en kijk reikhalzend uit naar de finale!

Kan ik ook live wedden op PDC World Darts Championship

Je kan live wedden op het World Darts Championship, wat het hele gebeuren nog een tikje spannender maakt. Zet je schrap want het World Darts Championship wordt zeker een worp in de roos!

Wedden op andere sporten? Bekijk alle sportweddenschappen op Napoleonsports.be.

0 Shares:
DIT VIND JE MISSCHIEN OOK LEUK

Wedden op EK 2021

Het EK 2020 vindt door de gekende omstandigheden plaats in 2021. De officiële naam blijft dezelfde: ‘Euro 2020‘.…