Paris Saint-Germain-weddenschappen zijn even attractief als het voetbal van de ‘Les Rouge et Bleu’ zelf! De club is in haar 50e levensjaar eindelijk een Europese grootmacht. Het nationale succes is al een vanzelfsprekendheid, maar ze wedden bij Paris Saint-Germain nog voluit op het ultieme doel: de Champions League winnen! 

De Parijse club werd pas opgericht in 1970 en is nu bezig aan haar derde succesvolle periode. De eerste kwam in de jaren ’80, toen het haar eerste Coupe de France’s (1982 én 1983) en Ligue 1-titel (1986) won. 

Medio jaren ’90 was er een tweede opflakkering, met één kampioenschap (1994), drie Coupe de France’s (1993, 1995 en 1998) en twee Coupe de la Ligues (1995 en 1998). Bovendien won het toen ook de UEFA Beker voor Bekerwinnaars (1996). De grote smaakmakers toen waren Paul Le Guen, Bernard Lama, David Ginola en George Weah. 

Sinds 2011 is PSG in handen van de Emir van Qatar, Sjeik Tamim bin Hamad Al Thani, en dus één van de rijkste clubs ter wereld. Toen brak ook hun huidige hoogconjunctuur aan. Je kon sinds 2012 met een relatief gerust hart wedden op Paris Saint-Germain als kampioen van Frankrijk, want ze haalden zeven van de acht Ligue 1-titels binnen. Daarnaast wonnen ze in die periode vijf keer de Coupe de France en zes Coupe de la Ligues.

Met hun Beker voor Bekerwinnaars zijn ze nog altijd één van slechts twee Franse clubs die een grote Europese trofee won. De andere is hun aartsrivaal Marseille (Champions League in 1993).

Ze hebben nu 9 landstitels op hun palmares staan, nog altijd ééntje minder dan Saint-Étienne. In de Coupe de France (13 overwinningen) en in de Coupe de la Ligue (9 bekers) zijn ze wel recordhouder. 

De eigenaars van Paris SG zullen echter pas tevreden zijn wanneer ze de Champions League winnen. In 2020 waren ze er dichtbij, maar ze verloren van Bayern München in de finale. 

Op welke wedstrijden van PSG kan ik wedden?

Je kan inzetten op alle matchen van PSG: in de bekers, de competitie én de Champions League. Gemiddeld zijn dat ongeveer 60 mogelijkheden per seizoen om te wedden op Paris Saint-Germain!

Wedden of Paris Saint-Germain kampioen wordt?

Je kan inzetten op een nieuwe titel voor PSG door op de knop ‘outrights’ te klikken! 

Kan ik live wedden op Paris Saint-Germain?

Zeker en vast. Plaats bets op Les Parisiens terwijl hun wedstrijd al bezig is en wed op wie de volgende goal scoort, wat de ruststand zal zijn, enzovoort. Veel plezier!

Wedden op andere sporten? Bekijk alle sportweddenschappen op Napoleonsports.be.

0 Shares:
DIT VIND JE MISSCHIEN OOK LEUK