Sinds haar lancering in 2016 is Overwatch een gigantisch succes geworden. Het werd door meer dan 100 publicaties wereldwijd uitgeroepen tot ‘Game van het Jaar’, en dat heeft het te danken aan haar unieke opzet. Je kan het bekijken als een game in de traditie van Team Fortress (first person shooter, FPS), maar dan rond ‘heroes’ die meer uit het fantasy-genre en andere multiplayer online battle arena (MOBA) games (à la League of Legends en Dota) lijken te komen.

Wedden op Overwatch kan heel spannend worden. Er zijn heel wat factoren die een rol kunnen spelen. Overwatch-wedstrijden worden gespeeld door twee teams van zes personen. Elke speler kiest een hero, die je vervolgens kan upgraden doorheen de wedstrijd.

Overwatch is de jongste vijf jaar een gigantisch succes geworden dankzij haar toegankelijkheid, unieke gameplay en knap design. In 2019 telde het al meer dan 50 miljoen spelers. Game-ontwikkelaar Blizzard mag dus trots zijn op wat nu bezien wordt als een van de beste games ooit.

Het was niet de intentie van Blizzard om een esport te creëren met Overwatch, maar door enkele slimme tweaks werd het dat toch. Enkele maanden na de release werd het eerste officiële toernooi al gespeeld, georganiseerd door ESL. In 2019 werd Overwatch 2 gelanceerd, maar in het esports-circuit wordt de originele Overwatch nog steeds gespeeld.

Op welke competities kan ik wedden?

Blizzard nam zelf de touwtjes in handen om de esports-structuur op poten te zetten. Sinds 2018 organiseren ze de Overwatch League (OWL), een competitie die nog het meeste lijkt op klassieke Ameikaanse sportcompetities, inclusief playoffs. Er doen twintig teams (of franchises) uit zes landen aan mee, verdeeld over twee conferences en vier divisies.

De teams zijn:

  • Atlantic North Division: Boston Uprising, London Spitfire, New York Excelsior, Paris Eternal, Toronto Defiant
  • Atlantic South Division: Atlanta Reign, Florida Mayhem, Houston Outlaws, Philadelphia Fusion, Washington Justice
  • Pacific East Division: Chengdu Hunters, Guangzhou Charge, Hangzhou Spark, Seoul Dynasty, Shanghai Dragons
  • Pacific West Division: Dallas Fuel, Los Angeles Gladiators, Los Angeles Valiant, San Francisco Shock, Vancouver Titans

London Spitfire (2018) en San Francisco Shock (2019, 2020) zijn voorlopig de kampioenen. Seizoen 2021 is in april van start gegaan.

Naast de Overwatch League heb je ook nog de Open Division en Overwatch Contenders. De Open Division is voor amateurteams die het in zeven verschillende regio’s tegen elkaar opnemen. Promotie naar de Contenders staat op het spel. In die competitie doen zowel amateurs als professionals mee. De Contenders bestaat uit vijf liga’s van telkens 12 teams en wordt bekeken als de opleidingscompetitie voor het grote werk.

Tenslotte organiseert Blizzard ook Overwatch World Cup, waar landenteams (samengesteld uit verschillende teams, verkozen door het publiek) strijden om de wereldbeker, zoals in het voetbal.

Deze duidelijke structuur maakt wedden op Overwatch een stuk toegankelijker dan andere esports!

Op welke opties kan ik wedden?

Per wedstrijd kan je vaak alleen wedden op de winnaar van de map. Daar zal je al je handen vol mee hebben!

Kan ik live wedden op Overwatch wedstrijden?

Dat hangt af van het toernooi en de wedstrijd.

Wedden op andere sporten? Bekijk alle sportweddenschappen op Napoleonsports.be.

0 Shares:
DIT VIND JE MISSCHIEN OOK LEUK

Wedden op EK 2021

Het EK 2020 vindt door de gekende omstandigheden plaats in 2021. De officiële naam blijft dezelfde: ‘Euro 2020‘.…