League of Legends op het hoogste niveau? Dat kan je zien wanneer je gaat wedden op de Mid-Season Invitational! 

De Mid-Season Invitational (MSI) is een jaarlijks LoL-toernooi dat in 2021 aan zijn zesde jaargang toe is. Het wordt sinds 2015 georganiseerd door Riot Games. Na het World Championship is de MSI wellicht het meest prestigieuze toernooi ter wereld.

Lees hier meer over wedden op League of Legends

MSI 2021 vindt plaats in IJsland van 6 tot 23 mei 2021. Anders dan andere jaren starten de 12 teams uit de 12 LoL-leagues op gelijke voet. Ze worden verdeeld over 3 groepen en de teams van de LEC (Europa), LCK (Zuid-Korea) en LPL (China) mogen de eerste fase niet zomaar overslaan zoals vroeger. Helaas mag het team uit VCS (Vietnam) niet deelnemen aan MSI 2021 omwille van de plaatselijke Covid-19-maatregelen, zodat deze editie zal met 11 teams moeten doorgaan.

De voorbije vijf edities werden gewonnen door Edward Gaming (LPL, 2015), SK Telecom T1 (LCK, 2016 en 2017), Royal Never Give Up (LPL, 2018) en G2 Esports (LEC, 2019). T1 wordt beschouwd als het beste team, omdat ze naast hun twee titels ook nog eens een keer zilver pakten en een keer strandden in de halve finales. 

Met Christophe ‘Kaas’ van Oudheusden hebben we 1 Belgische deelnemer aan de MSI 2021. Hij is assistant coach bij MAD Lions.

Op welke wedstrijden en ploegen kan ik wedden?

Dit zijn de deelnemende teams:

Groep A: Royal Never Give Up (LPL, China), Unicorns of Love (LCL, Gemenebest van Onafhankelijke Staten) en Pentanet.GG (LCO, Oceanië)

Groep B: MAD Lions (LEC, Europa), PSG Talon (PCS, Taiwan/Hong Kong/Macau/Zuid-Oost Azië), Istanbul Wildcats (TCL, Turkije) en PaiN Gaming (CBLOL, Brazilië)

Groep C: DAMWON Gaming KIA (LCK, Zuid-Korea), Cloud9 (LCS, Noord-Amerika), Infinity Esports (LLA, Latijns-Amerika) en DetonatioN FocusMe (LJL, Japan)

Vanaf 14 mei begint de zogenaamde ‘rumble stage’. Daarin nemen de twee beste teams uit elke groep het tegen elkaar op in een dubbele round-robin, in een best-of-one. Elke dag krijg je dan zes wedstrijden van topniveau te zien! 

De beste vier teams gaan door naar de knock-outs, waar een best-of-five geldt. De finale wordt gespeeld op 23 mei 2021. 

Op wat kan je wedden? (wedopties)

Voor aanvang van de match kan je alleen wedden op de winnaar van de match. Zet ook in op de eindwinnaar van de MSI 2021, de groepswinnaars, uit welke groep de eindwinnaar komt, en uit welke regio de winnaar komt! https://www.napoleonsports.be/nl/sports#filter/esports/all/all/all/competitions

Kan ik ook live wedden op Mid-Season Invitational?

Je kan vaak ook live wedden op de Mid-Season Invitational van League of Legends, wat de mogelijkheden meteen doet toenemen.

Wedden op andere sporten? Bekijk alle sportweddenschappen op Napoleonsports.be.

0 Shares:
DIT VIND JE MISSCHIEN OOK LEUK

Wedden op EK 2021

Het EK 2020 vindt door de gekende omstandigheden plaats in 2021. De officiële naam blijft dezelfde: ‘Euro 2020‘.…