Wedden dat League of Legends jou kan verrassen? Deze ‘multiplayer online battle arena’ (kortweg: MOBA) is een van de populairste videogames aller tijden. Het is ook een van de meest gespeelde én meest bekeken esports dit jaar. Na een dip in 2017-2018 wordt LoL nu weer gespeeld door meer dan 100 miljoen spelers! Opgeteld werd er al 75 miljoen dollar verdeeld in prijzengeld op online en LAN-toernooien. Niet mis! League of Legends wedden is dus zeker een interessante optie om te checken als je de stap naar esports betting wil zetten.

Op welke competities kan ik wedden?

Het leuke aan League of Legends wedden (en esports in het algemeen) is dat er op elk moment heel wat toernooien aan de gang zijn. De toptoernooien zijn doorgaans gespreid tussen januari en november. Er zijn binnen League of Legends aparte competities vastgelegd:

LEC: de LoL European Championships heeft een lente- en zomer-editie en wordt gespeeld door 10 teams. De teams om in de gaten te houden: Rogue, MAD Lions, G2 Esports en Fnatic.

European Masters: een soort van EK waarbij één team per land (of regio) wordt afgevaardigd. 

LCS: de LoL Championship Series verzamelt de teams uit Noord-Amerika. Tien teams uit de VS en Canada doen er aan mee. Team Liquid, Team SoloMid, Cloud9, FlyQuest en Evil Geniuses zijn de betere teams.

LCK: LoL Champions Korea, oftewel het LoL-kampioenschap van Zuid-Korea, is een van de oudste LoL-competities (°2021). Ook hier heb je tien deelnemers, waarbij Damwon Gaming, DRX, Gen.G, T1 en DragonX recent de strafste zijn.

LPL: de LoL Pro League voor 17 teams uit China. JD Gaming, Top Esports en FunPlus Phoenix zijn de teams om rekening mee te houden.

TCL: de Turkish Championship League

CBLOL: de Campeonato Brasileiro de League of Legends, met acht teams.

LLA: de Liga Latinoamérica, die alle Spaanstalige landen uit Midden- en Zuid-Amerika verzamelt. Rainbow7, All Knights en Isurus zijn daar de grote namen.

OPL: Tussen 2015 en 2020 bundelde de OPL acht teams uit Oceanië, maar vanaf de volgende ‘Split’ sluiten deze teams aan bij de LCS.

LJL: de LoL Japan League is sinds 2014 de competitie voor 8 Japanse teams. DetonatioN FocusMe won er vier van de vijf laatste splits!

PCS: De Pacific Championship Series verzamelt sinds 2020 10 teams uit Hong Kong, Macau en Taiwan. 

MSI: de Mid-Season Invitational is het op een na belangrijkste toernooi van het jaar, na de World Championships. De lente-kampioenen van alle regionale competities nemen het hier tegen elkaar op.

Worlds: In de World Championships strijden de beste teams ter wereld voor de Summoner’s Cup. Het is een event dat elk jaar door 100 miljoen mensen gevolgd wordt! 

Kan ik live wedden op LoL (League of Legends)?

Dat kan zeker! LoL is een echte ‘spectator sport’ geworden. Het is zelfs de meest gevolgde esport ter wereld! Je kan dus ook live inzetten op de evoluties tijdens een wedstrijd.

Wedden op andere sporten? Bekijk alle sportweddenschappen op Napoleonsports.be.

0 Shares:
DIT VIND JE MISSCHIEN OOK LEUK