La Liga wedden is een belevenis op zich! De Spaanse competitie staat bol van de sterspelers en topclubs. Door te wedden op La Liga kan jij je graantje meepikken van al dat spektakel. 

La Liga is al jarenlang indrukwekkend vertegenwoordigd op het Europese toneel. Wist je dat acht van de laatste twaalf Europa Leagues gewonnen werden door een Spaanse club? En dat vijf van de laatste acht Champions Leagues naar een Spaans team ging? Spanje heeft ook het all-time record in deze twee Europese competities: 11 keer won een Spaanse club de Europa League (Sevilla (6x), Atlético Madrid (3x), Real Madrid (2x), Valencia en Villarreal) en 18 keer won een Spaans team de Champions League (Real Madrid (13x) en FC Barcelona (5x)). 

Op welke ploegen kan je wedden?

Wedden op La liga staat gelijk aan wedden op deze teams (op alfabetische volgorde): Alavés, Athletic Bilbao, Atlético Madrid, FC Barcelona, Cádiz, Celta Vigo, Elche, Espanyol, Getafe, Granada, Levante, Mallorca, Osasuna, Rayo Vallecano, Real Betis, Real Madrid, Real Sociedad, Sevilla, Valencia en Villarreal.

De jarenlange hegemonie van Barcelona en Real Madrid lijkt dit seizoen een deuk te krijgen. Beide topclubs presteren onder de verwachtingen, en ploegen als Real Sociedad, Villarreal, Atlético Madrid en Granada liggen op vinkenslag om het hen moeilijk the maken. En dan moeten subtoppers als Valencia, Sevilla en Athletic Bilbao nog op toerental komen! Dat geeft wedden op La Liga 2020-2021 extra pigment.

Wil je focussen op onze Belgen die actief zijn in de Primera Division? Dan hou je best deze teams in de gaten:

  • Real Madrid (Eden Hazard en Thibaut Courtois)
  • Atlético Madrid (Yannick Carrasco)
  • Real Sociedad (Adnan Januzaj)
  • Espanyol (Landry Dimata)

Op wat kan je wedden? (wedopties)

Op de overzichtspagina van La Liga vind je alle beschikbare wedstrijden. Als je op een match klikt, kan je aan de rechterkant meteen enkele sleutelstatistieken vinden. De Betassist berekent de winstkansen op basis van eerdere prestaties en duidt een favoriet aan. Daaronder vind je enkele gevisualiseerde statistieken van beide clubs: de recente vorm, de uitslagen van de laatste vijf wedstrijden, een overzicht van de laatste ontmoetingen, de seizoensstatistieken, enzovoort. Als je nog dieper wil gaan, kan je helemaal onderaan op ‘Alle statistieken bekijken’ klikken!

Voor elke wedstrijd van La Liga kan je wedden op verschillende facetten van de match. De meeste populaire optie is om in te zetten op de einduitslag. Welke ploeg wint het duel, of wordt het een gelijkspel? Als je vermoedt dat er weinig of net veel goals zullen vallen, kan je de functie ‘Totaal aantal doelpunten’ gebruiken: je duidt een drempel aan (bv. 1,5 goals) en kiest dan of er meer of minder goals dan die drempelwaarde zullen vallen.

Bovendien kan je inzetten op de exacte eindscore, of op het feit dat je denkt dat beide teams minstens één goal zullen maken. 

Durf je het aan om je weddenschap te verfijnen naar de ruststand? Of kies je liever voor een bepaald scenario, zoals bijvoorbeeld ‘Ploeg 1 wint en beide teams scoren’, ‘Ploeg 1 scoort in beide helften’, ‘Ploeg 1 wint en houdt de nul’, ‘Ploeg 1 wint na een achterstand van één doelpunt’, ‘Ploeg 1 scoort als eerste en wint de wedstrijd’ of ‘Ploeg 1 wint ten minste één helft’.

Kan ik ook live wedden op La Liga-wedstrijden?

Ja, je kan wedden op Liga Liga-wedstrijden terwijl die al aan de gang zijn, tot op een bepaald moment in de wedstrijd. Nog een reden waarom La Liga-wedden zo spannend kan zijn!

Wedden op andere sporten? Bekijk alle sportweddenschappen op Napoleonsports.be.

0 Shares:
DIT VIND JE MISSCHIEN OOK LEUK

Wedden op EK 2021

Het EK 2020 vindt door de gekende omstandigheden plaats in 2021. De officiële naam blijft dezelfde: ‘Euro 2020‘.…