Het ‘Weireldploegsje’ aan de Kust is een vaste waarde geworden in de Jupiler Pro League! Wedden op KV Oostende zorgt al jarenlang voor spanning. Het ene jaar staan ze bovenaan te pronken, om vervolgens tegen de degradatie te knokken. Een echte topclub zal KVO wellicht niet snel worden, maar je zal er zeker plezier mee beleven!

KV Oostende is de club die in 1981 ontstond na de fusie van VG en AS Oostende. Het mag fier stamnummer 31 dragen. In de jaren ’90 en ’00 verzamelde het vier seizoenen op het hoogste niveau, verspreid over drie periodes. Vanaf 2013 brak een glorieperiode aan onder leiding van voorzitter Marc Coucke: niet alleen speelde het in de Jupiler Pro League, het eindigde twee seizoenen op rij in de top-6 en mocht zo deelnemen aan Play-Off 1. Dat leverde een (kortstondig) Europees avontuur op: in 2017 speelde het in de derde kwalificatieronde van de Europa League tegen Marseille, om meteen uitgeschakeld te worden door l’OM. 

In die succesvolle periode speelde het tweemaal de halve finale van de Croky Cup (2013-2014 en 2018-2019). In 2016-2017 verloor het de bekerfinale na strafschoppen van Zulte Waregem. 

In het seizoen 2020-2021 valt het op dat enkele jongeren zijn opgestaan in de kern van KVO: Arthur Theate, Jelle Bataille en Anton Tanghe verzamelden al heel wat speelminuten. En ook oudgediende Brecht Capon is nog regelmatig belangrijk bij de Kustjongens!

De bekendste ex-spelers van KV Oostende zijn o.a. Nicolas Lombaerts, Franck Berrier, Paul Okon, Fernando Canesin, Silvio Proto, Laurent Depoitre, Tom De Sutter en Jordan Lukaku (én vader Roger Lukaku!).

Op welke wedstrijden van KV Oostende kan ik wedden?

Je kan op KV Oostende wedden in al hun wedstrijden. Het bekeravontuur van KVO in 2020-2021 zit er al op, maar in de Jupiler Pro League doet het goed mee. Wie weet zit er een nieuwe Europese droom aan te komen? 

Wedden of KV Oostende kampioen wordt?

In eerste instantie zullen de Kustjongens al ruim tevreden zijn met een Play-Off 1-plaats. Maar wie weet gebeurt er een mirakel aan ‘t Zeetje. Als je gelooft dat KVO haar concurrenten nog inhaalt en kampioen van België wordt, kan je daarop inzetten via de knop ‘outrights’. 

Kan ik live wedden op KV Oostende?

Je kan uiteraard wedden op matchen van KV Oostende terwijl die al begonnen zijn. Dat maakt het eens zo leuk!

Wedden op andere sporten? Bekijk alle sportweddenschappen op Napoleonsports.be.

0 Shares:
DIT VIND JE MISSCHIEN OOK LEUK