Wedden dat Racing Genk weer vele monden zal doen openvallen? De club ontstond uit de fusie tussen Waterschei SV Thor en KFC Winterslag in 1988 en startte met een heel nieuwe identiteit. Sinds 1988 pakken ze gemiddeld meer dan één prijs om de vijf jaar!

Gokken op Genk levert je veel sensatie op door de topspelers die je aan het werk ziet. Sinds 1988 leverden ze driemaal de topschutter (Branko Strupar in 1988 en Wesley Sonck in 2002 en 2003), en Paul Onuachu is goed op weg naar topschutterstitel nummer 4! In 1998 en 2001 pakten respectievelijk Strupar en Sonck de Gouden Schoen, en met Souleymane Oulare, Moumouni Dagano en Aly Samatta hebben de Genkies al driemaal de Ebbenhouten Schoen geleverd. En dan hebben we kleppers als Thibaut Courtois en Kevin De Bruyne nog niet eens vermeld!

Los van de individuele prestaties heeft Genk als club al veel bereikt.

Met vier landstitels tot dusver hebben ze er evenveel als Royal Antwerp FC, Lierse en KV Mechelen. Maar de Mijnjongens deden dit wel in een derde van de tijd! Sinds het jaar van hun eerste titel (1998) zijn ze na Anderlecht (link)(10 titels) en Club Brugge  (link)(vijf titels) de meest succesvolle club. Standard (twee titels) en Gent (een titel) vervullen de lijst. 

Als je wil wedden op de Jupiler Pro League (link) is Genk dus zeker de moeite waard om te bekijken. Na 1998 won Racing Genk vier bekers in vijf finales! Niemand deed beter in die 23 jaar, alleen Club Brugge won er evenveel in die tijd. 

Op welke wedstrijden van KRC Genk kan ik wedden?

Wil je graag op Genk wedden? Dan kan je dat doen op het niveau van de Jupiler Pro League, de Croky Cup én regelmatig ook op het Europese toneel. Want hoewel ze een slechte Europese reputatie hebben, is Genk momenteel wel de op één na hoogst geplaatste Belgische club op de UEFA-coëfficiëntenlijst. Hun beste Europese prestatie is de kwartfinale in de Europa League van 2016-2017, verloren tegen Celta Vigo. 

Wedden of KRC Genk kampioen wordt?

Om de redenen die we hierboven gaven is wedden op Genk als landskampioen niet eens zo’n gek idee. Ook in het seizoen 2020-2021 doen ze weer goed mee. Je kan op hen inzetten als kampioen via de ‘outrights’-knop. 

Kan ik live wedden op KRC Genk?

Absoluut! Je kan nog bets blijven plaatsen terwijl de match al bezig is.

Wedden op andere sporten? Bekijk alle sportweddenschappen op Napoleonsports.be.

0 Shares:
DIT VIND JE MISSCHIEN OOK LEUK