Handbal gaat al lang onder de radar in België, maar is in feite een geweldig interessante sport. In landen als Hongarije, Polen, Rusland, Kroatië, Zweden en Roemenië is handbal een van de grootste nationale sporten, en ook in Frankrijk, Spanje en Duitsland wordt de sport vaak beoefend. 

Op welke wedstrijden kan ik wedden?

Er zijn verschillende nationale competities waarop je kan inzetten, waaronder:

  • Herre Håndbold Ligaen (Denemarken)
  • Bundesliga Heren en Bundesliga Damess (Duitsland)
  • SM-Liiga (Finland)
  • LNH D1 (Frankrijk)
  • REMA 1000-Ligaen Heren en Dames (Noorwegen)
  • Superliga Heren (Polen)
  • Super League Heren en Dames (Rusland)
  • Liga ASOBAL (Spanje)
  • Extraliga (Tsjechië) 
  • Handbollsligan en SHE (Zweden)

Daarnaast loont ook de Champions League handbal bij de mannen en de vrouwen heel erg de moeite. Bij de mannen zijn Vardar (Noord-Macedonië), Montpellier (Frankrijk), Veszprém (Hongarije), Vive Kielce (Polen), Flensburg-Handewitt (Duitsland), HSV Hamburg (Duitsland), HBC Nantes (Frankrijk), Paris Saint-Germain (Frankrijk), THW Kiel (Duitsland) en Barcelona (Spanje) de grote clubs. Bij de vrouwen jagen Győri ETO KC (Hongarije), Rostov-Don (Rusland), Vardar (Noord-Macedonië), ŽRK Budućnost (Montenegro), CSM București (Roemenië), Larvik HK (Noorwegen) en SD Itxako (Spanje) steevast op Europese faam.

Sinds 1994 vindt elke twee jaar het Europees Kampioenschap handbal plaats. Toplanden als Spanje, Kroatië, Zweden, Duitsland, Frankrijk, Denemarken en Servië verdelen doorgaans de finaleplaatsen. Zweden (4) en Frankrijk (3) zijn de landen die het EK al het vaakst wonnen bij de mannen, maar Spanje won de laatste twee edities. Bij de vrouwen hou je best Noorwegen, Slovenië, Frankrijk, Denemarken, Kroatië en Spanje in de gaten. 

Er is natuurlijk ook nog een Wereldkampioenschap. Daar zien we grotendeels dezelfde landen terugkomen, met aanvulling van Qatar (finalist in 2015), Rusland, Tunesië en Egypte. België is op het internationale handbaltoneel weinig aanwezig.

Op welke opties kan ik wedden?

Als je wil wedden op handbal, kan je dat in de eerste plaats doen op enkele ‘outrights’. Zo kan je nu al wedden op de winnaar van het WK 2021 (Denemarken, Spanje, Frankrijk en Noorwegen zijn de favorieten!), het EK 2020 bij de dames (Noorwegen, Rusland, Frankrijk en Nederland staan hoog aangeschreven) en de eindwinnaars van de Franse en Spaanse competitie. 

Ga je liever wedden op de handbalwedstrijden zelf? Op wedstrijdniveau kan je doorgaans inzetten op de winnaar van de match, maar ook op het aantal doelpunten die zullen vallen. Dat doe je door een drempelwaarde te kiezen (bv. 56,5) en dan te bepalen of er meer of minder dan 56,5 goals zullen vallen.

Je kan daarnaast ook proberen te voorspellen of de einduitslag even of oneven zal zijn. Of denk je dat je kan inschatten wie de winnaar wordt van de eerste helft? Ook daarop kan je inzetten. 

Kan ik live wedden op handbal?

Als de wedstrijd al bezig is kan je nog steeds blijven wedden op handbal!

Wedden op andere sporten? Bekijk alle sportweddenschappen op Napoleonsports.be.

0 Shares:
DIT VIND JE MISSCHIEN OOK LEUK

Wedden op EK 2021

Het EK 2020 vindt door de gekende omstandigheden plaats in 2021. De officiële naam blijft dezelfde: ‘Euro 2020‘.…