FIFA wedden zorgt – net als het spelletje zelf – voor ware thrillers. De videogame FIFA is al sinds haar lancering in 1993 een heuse bom. Er verschenen al meer dan 30 games in deze ‘franchise’, wat het de meest populaire voetbalgame ter wereld maakt. Er werden in totaal al meer dan 280 miljoen stuks verkocht van de FIFA-serie, en in 2020 wordt het door ongeveer 50 miljoen gamers gespeeld. Nu de nieuwe FIFA 21 verscheen in oktober 2020, krijgt wedden op FIFA weer wat extra allure! 

Op welke competities kan ik wedden?

Wedden op FIFA is geweldig spannend, want er zijn verschillende competities waarop je kan inzetten. Ga naar het overzicht van Esports FIFA op Napoleon Sports & Casino en kies uit de verschillende competities. Opgelet: de competities verschillen vaak in de duurtijd van de wedstrijden, variërend tussen tweemaal vier minuten tot tweemaal zes minuten.

  • Liga Pro (2x6min): deze Russische competitie wordt elke dag tweemaal gespeeld: één toernooi ‘s ochtends en één toernooi ‘s avonds. De teams die hierin voorkomen zijn Vega Squadron, Kabush, Forze, Ez1d 11, Catalonia FC, Royal Bears, Tundra, Shemyakin Onze, NyanCat FC, Pele Warriors, Team Ruspro, Kazan, iNACTIVEtv, FC Dimonchello, Gambit Esports, Papa krych, PSG, WestCoastUNT, West Coast UTD, Dages CF, Fints en Allianz.
  • eSports Battle (2x4min): een van de grootste esports-platformen, gevestigd in Oekraïne. Er worden dagelijks toernooien georganiseerd.
  • Cyber Stars League (2x5mins)

Daarnaast heb je ook nog de nationale FIFA-competities, zoals de ePro League in België, de eDivisie, de eBundesliga, de e-League 1, de eLaLiga, de eMLS en de ePremier League. Daarin speelt een FIFA-speler (of meerdere spelers) uit naam van een echte voetbalclub uit die competitie. Maar vergis je niet: ze dragen dan wel de naam van die club, in realiteit stellen de gamers hun eigen ‘FIFA Ultimate Team’-ploeg samen met de beste voetballers uit het spel.

De eNations Cup wordt dan weer afgewerkt tussen spelers die hun land vertegenwoordigen, een beetje zoals interlands in het echte voetbal.

De meeste toernooien worden offline gespeeld, maar in coronatijden hebben er heel wat toernooien de stap naar online gezet. Dat zorgt ervoor dat meer mensen de wedstrijden kunnen volgen, en dat maakt wedden op FIFA ook interessanter!

Op welke opties kan ik wedden?

FIFA wedden doen je vooral op wedstrijdniveau. Je kan inzetten op de einduitslag, het totaal aantal doelpunten, en of het totaal aantal doelpunten even of oneven zal zijn. 

Kan ik live wedden op FIFA?

Zeker en vast! Er vallen gemiddeld meer dan vier goals per match, en die wedstrijden zijn 8 à 12 minuten lang in totaal. Je zal je dus niet vervelen, en kan blijven inzetten op enkele parameters tot de wedstrijd afgelopen is.

Wedden op andere sporten? Bekijk alle sportweddenschappen op Napoleonsports.be.

0 Shares:
DIT VIND JE MISSCHIEN OOK LEUK

Wedden op EK 2021

Het EK 2020 vindt door de gekende omstandigheden plaats in 2021. De officiële naam blijft dezelfde: ‘Euro 2020‘.…