eSports worden elk jaar groter en niet alleen in Azië! Sinds de wereld opgeschrikt werd door een globale pandemie, werd de groei van eSports én het wedden op eSports alleen maar versterkt. Het totale aantal kijkcijfers voor eSports groeit met 9% elk jaar en zal in 2023 ongeveer 646 miljoen kijkers wereldwijd bedragen! Dat zal anno 2021 de totale inkomsten van de esports-sector voor het eerst boven de grens van 1 miljard dollar stuwen. 

Maar terug naar het wedden op eSports: ook dat zit in de lift! Bij Napoleon zit je goed als je wil wedden op eSports als CS:GO, Call of Duty, Dota 2, League of Legends en Rainbow 6 Siege. Maar ook StarCraft II, Overwatch en zelfs Rocket League zijn regelmatig beschikbaar om op te wedden. 

Op welke teams kan je wedden?

De eSports-teams zijn ondertussen uitgegroeid tot wereldwijde organisaties. Team Liquid, OG, Evil Geniuses, Fnatic, Virtus.pro, Newbee, Vici Gaming, Natus Vincere, Team Secret, Invictus Gaming, T1, Cloud9, FaZe Clan, Astralis, G2 Esports, Wings Gaming, en Ninjas in Pyjamas zijn namen als klokken in het wereldje. Deze clubs focussen zich niet op één enkele eSport, maar hebben verschillende teams voor verschillende uitdagingen. Dit zijn zowat de betere teams voor deze games:

  • Dota 2: OG, Team Liquid en Evil Geniuses; met spelers uit China, de VSS, Rusland en Scandinavië. 
  • CS:GO: Astralis, Team Liquid, Natus Vincere, Fnaatic en Virtus.pro; met spelers uit Denemarken, de VS en Zweden.
  • LoL: T1, Samsung en Invictus Gamaing; met spelers uit landen als Zuid-Korea en China.
  • StarCraft II: Jin Air Green Wings, Team Liquid, T1, Incredible Miracle en StarTale, uit landen als Zuid-Korea, China, en de VS.

Op welke toernooien kan je wedden?

Dat zijn er teveel om op te noemen! Elk jaar zijn er meer dan 5000 toernooien wereldwijd waar een prijzenpot aan vast hangt. Elke eSport heeft haar eigen toptoernooien, wereldkampioenschappen en Champions League-formules. In Dota 2 is ‘The International’ een heel ding, terwijl in League of Legends alleen draait om het World Championship. 

Op wat kan je wedden? (wedopties)

Afhankelijk van op welke eSport je wil wedden, kan je inzetten op verschillende parameters. Denk maar aan eenvoudige bets, zoals de winnaar van een bepaalde wedstrijd of een bepaalde sessie. 

Kan ik ook live wedden op eSports?

Absoluut, live wedden op eSports zorgt voor extra pigment! De beleving is misschien zelfs nog intenser als bij de niet-virtuele sporten. Er is live commentaar, je krijgt verschillende camerabeelden te zien (afhankelijk van de game, natuurlijk), en zit dus midden in de actie. Snel een gokje wagen maakt het geheel alleen maar spannender!

Wedden op andere sporten? Bekijk alle sportweddenschappen op Napoleonsports.be.

0 Shares:
DIT VIND JE MISSCHIEN OOK LEUK

Wedden op EK 2021

Het EK 2020 vindt door de gekende omstandigheden plaats in 2021. De officiële naam blijft dezelfde: ‘Euro 2020‘.…