Na een afgelaste editie in 2020 is Dwars Door Vlaanderen klaar voor haar 75e jaargang in 2021! De eerste editie werd gehouden in 1945, toen nog onder de naam ‘Dwars Door België’. In het begin ging deze koers van Sint-Truiden naar Waregem, maar de finish lag ook wel eens in Wallonië en Limburg. Pas vanaf de jaren ’60 werd er consequent vertrokken en geëindigd in Waregem. In 2000 hertekende de organisatoren het parcours opnieuw: Waregem bleef het eindpunt, maar de start werd verlegd naar Roeselare en de naam werd veranderd naar Dwars Door Vlaanderen. 

De uitdagingen in Dwars Door Vlaanderen zijn gekend: de knallen kasseien en helse hellingen in de Vlaamse Ardennen en de omgeving van Ronse. Denk maar aan Mont l’Enclus, de Nieuwe Kwaremont, de Kluisberg, Steenbeekdries, de Taaienberg en de Knokteberg.

Het parcours is tegenwoordig relatief kort, wat heel wat mogelijkheden biedt aan avontuurlijke renners én extra spanning voor mensen die graag wedden op Dwars Door Vlaanderen. De jongste jaren staat deze koers op de UCI World Tour-kalender, op de woensdag voor de Ronde Van Vlaanderen. Het is dus geen verrassing dat je vaak Belgen tegenkomt op het podium! Bijna driekwart van de edities werd gewonnen door een Belg.

Bij de vrouwen wordt DDVL sinds 2012 georganiseerd. De Nederlandse vrouwen Amy Pieters (2014, 2015 en 2016) en Ellen van Dijk (2018 en 2019) wonnen samen vijf van de acht edities en kunnen daar nog extra prijzen aan toevoegen. De Belgische Jolien D’Hoore werd tweemaal tweede.

Op welke opties kan je wedden?

Alleen de optie om te wedden op de winnaar van de Dwars Van Vlaanderen is momenteel beschikbaar. Maar gezien het doorgaans spannende wedstrijdverloop, zal je je daarbij niet vervelen!

Wedden op de winnaar van Dwars door Vlaanderen     

Er is geen enkele renner in de geschiedenis die Dwars Door Vlaanderen jarenlang domineerde. Dertien wielrenners wonnen DDVL tweemaal. Yves Lampaert (winnaar in 2017 en 2018) kan daar nog een derde aan toevoegen. Andere grote namen die deze koers tweemaal op hun palmares mochten schrijven, zijn Briek Schotte, Walter Planckaert, Eric Vanderaerden en Johan Museeuw.

In 2019 won Mathieu van der Poel, die ook een van de grote smaakmakers is in het voorjaar van 2021. Maar ook een Greg Van Avermaet, Oliver Naesen, Tim Wellens, Sep Vanmarcke en Alexander Kristoff liggen op de loer.

Kan ik ook live wedden op Dwars door Vlaanderen?

Spektakel gegarandeerd, zeker wanneer je ervoor kiest om live te wedden op Dwars Door Vlaanderen. Veel plezier!

0 Shares:
DIT VIND JE MISSCHIEN OOK LEUK