Dimitri Van den Bergh is aan stevige opmars bezig in de dartswereld. De jonge Antwerpenaar wordt meer en meer opgemerkt op grote toernooien en klimt gestaag in de PDC World Ranking en de Order of Merit. Ook wedden op Dimitri Van den Bergh zit helemaal in de lift!

De reputatie van Van den Bergh (°8 juli 1994, Antwerpen) gaat hem voor. Hij werd tweemaal wereldkampioen bij de jeugd (PDC World Youth Championship) en won de British Teenage Open op 19-jarige leeftijd. Hij begon eerst in de BDO om vanaf 2013 over te schakelen naar de PDC. Sinds 2015 doet hij mee aan de grotere toernooien, om in 2020 voor het eerst een groot toernooi – de World Matchplay – te winnen. Zijn plaats op de World Ranking evolueerde dus mee: 59e in 2015, 51e in 2016, 39e in 2017, 33e in 2018, 29e in 2019 en uiteindelijk 9e in 2020!

Wedden op Dimitri Van den Bergh is spannend en leuk, vooral omdat hij een genot is om naar te kijken. Van den Bergh heeft twee bijnamen: ‘Dancing Dimi’, omdat hij steevast dansend zijn entree maakt, vaak op het lied ‘Happy’ van Pharrell. Zijn tweede nickname spreekt nog meer tot de verbeelding: ‘The Dreammaker’. Deze bijnaam kwam er naar aanleiding van de tattoo op zijn linkeronderarm, waarop te lezen valt ‘Following My Dreams’. De jonge Dimitri droomde er ooit van om professioneel darter te worden, en vandaag is hij dat ook!

Bovendien maakt hij – samen met Kim Huybrechts trouwens – deel uit van het selecte clubje die een ninedarter kon gooien in een toernooi op tv. Sinds 1984 zijn er internationaal slechts 28 spelers die daarin geslaagd zijn. 

Op welke wedstrijden kan ik wedden?

Dimitri Van den Bergh staat in mei 2021 op de 9e plaats in de wereldranglijst. Hij doet dus mee aan alle toernooien met naam. 

  • PDC World Championship (tweemaal kwartfinale)
  • UK Open (kwartfinale)
  • World Matchplay (winnaar)
  • World Grand Prix (tweede ronde)
  • European Championship (eerste ronde)
  • Grand Slam of Darts (halve finale)
  • Players Championship Finals (eerste ronde)
  • Masters (eerste ronde)
  • World Cup of Darts (tweemaal halve finale)
  • World Series of Darts Finals (kwartfinale)

Op wat kan je wedden? (wedopties)

De precieze wedopties zijn afhankelijk van het toernooi, maar in darts zijn die doorgaans redelijk uitgebreid. Je kan uiteraard meteen wedden op de eindwinnaar van een toernooi, en per match kan je wedden op de winnaar, correcte score, hoogste checkout, aantal 180’s, treble 20 in de eerste worp, bullsye in de laatste worp, enzoverder. Reken maar op tientallen verschillende opties!

Kan ik ook live wedden op wedstrijden van Dimitri Van den Bergh?

Dat is wederom afhankelijk van toernooi tot toernooi, maar er zijn meerdere wedstrijden van Dimitri Van den Bergh waarop je live kan wedden!

Wedden op andere sporten? Bekijk alle sportweddenschappen op Napoleonsports.be.

0 Shares:
DIT VIND JE MISSCHIEN OOK LEUK

Wedden op EK 2021

Het EK 2020 vindt door de gekende omstandigheden plaats in 2021. De officiële naam blijft dezelfde: ‘Euro 2020‘.…