WTA-weddenschappen zijn een geweldige manier om het leuke aan het spannende te koppelen. De WTA, oftewel de Women’s Tennis Association is een organisatie die sinds 1973 de vrouwelijke professionele tennissers vertegenwoordigt. Oorspronkelijk waren dat er slechts negen, waaronder oprichtster Billie Jean King, maar intussen zijn dat er meer dan 2500 uit 100 verschillende landen. 

In de eerste jaren van de Open Era – waarbij profs en amateurs samen konden deelnemen aan toernooien – was er veel chaos. Het was onduidelijk hoeveel Open Championships er waren, mannen en vrouwen werd in toenemende mate ongelijk verloond en er was een warrige structuur van toernooien en clubs.

Vandaag is de WTA een gerespecteerde en transparante organisatie. Belangrijker nog zijn de toernooien die het organiseert. Dat zijn er momenteel ongeveer 55 per jaar. Je hebt de vier Grand Slams (Australian Open, Us Open, French Open en Wimbledon), één WTA Tour Championships, 20 Premier-toernooien, 32 International toernooien en dan nog een tiental WTA 125k Series-toernooien. 

Wat de WTA uitstekend doet, is het bijhouden van de rankings voor zowel enkelspel als dubbelspel. Zo is het altijd makkelijk te zien hoe spelers zich onderling verhouden. Sinds de oprichting van de WTA zijn er enkele atleten die er bovenuit steken: Steffi Graf (377 weken op nummer 1), Martina Navratilova (332 weken) en Serena Williams (319 weken) bijvoorbeeld! Justine Henin (117 weken, 7de ooit) en Kim Clijsters (20 weken, 19de plaats) zorgen ervoor dat België mooi vertegenwoordigd is. WTA wedden is inderdaad de moeite waard.

Op welke WTA-wedstrijden kan je wedden?

Je kan op ongeveer 55 toernooien van de WTA wedden, verspreid over de hele wereld. Naast de Grand Slams zijn vooral de WTA Internationals en de WTA Premiers boeiend.

De WTA Internationals: Auckland Open, Shenzhen Open, Hobart International, Hua Hin Championships, Mexican Open, WTA Lyon Open, Monterrey Open, Copa Colsanitas, İstanbul Cup, Prague Open, Internationaux de Strasbourg, Morocco Open, Nottingham Open, Rosmalen Championships, Birmingham Classic, Bad Homburg Open, Bucharest Open, Swiss Open, Baltic Open, Palermo International, Washington Open, Albany Open, Japan Open, Jiangxi Open, Korea Open, Guangzhou Open, Tianjin Open, Hong Kong Open, Linz Open en Luxembourg Open.

De WTA Premier-toernooien: Brisbane, Adelaide, Sint-Petersburg, Dubai, Doha (Qatar Total Open), Indian Wells, Miami, Charleston, Stuttgart, Madrid

Rome, Berlijn, Eastbourne, San Jose (Silicon Valley Classic), Canada (Rogers Cup), Cincinnati (Western & Southern Open), Zhengzhou, Ostrava, Tokyo, Wuhan, Peking (China Open) en Moskou.

Op wat kan je wedden? (wedopties)

Je kan op quasi elke wedstrijd van het enkelspel en dubbelspel wedden. Onze Betassist-functie geeft je steeds een overzicht van de voornaamste statistieken. Je kan altijd inzetten op de winnaar van de wedstrijd, maar vaak zijn er nog veel meer opties. Zo kan je bij veel wedstrijden van de WTA weddenschappen afsluiten op het totaal aantal punten, het totaal aantal set of de precieze set-eindstand.

Kan ik ook live wedden op de WTA-wedstrijden?

Je kan live wedden op een aantal WTA-wedstrijden, maar niet op allemaal. Je kan dan inzetten op welke speler de huidige set binnenhaalt of zelfs op wie het volgende punt wint.

Wedden op andere sporten? Bekijk alle sportweddenschappen op Napoleonsports.be.

0 Shares:
DIT VIND JE MISSCHIEN OOK LEUK