Wedden op Roland Garros is een waar spektakel omdat de ‘French Open’ een van de populairste tennistoernooien ter wereld is. De geschiedenis gaat terug tot 1891. Roland Garros wedden doet je voelen alsof je deel uitmaakt van het belangrijkste graveltoernooi ter wereld!

Wist je dat dit toernooi genoemd werd naar de vliegtuigpionier Eugène Adrien Roland Georges Garros? In 1928 werd het tennisstadion genoemd naar deze oorlogsheld, en vervolgens nam het hele toernooi zijn naam over. Roland Garros is een van de vier Grand Slams, net als de US Open, Wimbledon en de Australian Open. In de kalender is het de tweede Grand Slam van het jaar. Traditioneel wordt de French Open over twee weken afgewerkt, vanaf eind mei. 

Het is telkens het laatste toernooi van het gravelseizoen in de lente. Oorspronkelijk werd het toernooi op zand gespeeld (1891-1907) om vervolgens over te schakelen naar gravel (1908-heden). 

Er zijn al 124 edities geweest, waarvan 90 als Grand Slam. Recent moeten er zeven rondes afgewerkt worden op twee weken tijd. Bij de mannen wordt er volgens het best-of-five-sets-principe gespeeld. In combinatie met de ondergrond en het traditionele warme weer, maakt dit van Roland Garros misschien wel het fysiek zwaarste tennistoernooi ter wereld! Van de 128 deelnemers bij de mannen en de vrouwen is er uiteraard maar één winnaar, die naar huis gaat met een stevig prijzenpotje. 

De French Open heeft zowel een mannentoernooi, een vrouwentoernooi en dubbeltoernooien voor mannen, vrouwen én een gemengd dubbeltoernooi. De recordwinnaars zijn Rafael Nadal (mannentoernooi, 13 titels), Roy Emerson (mannen dubbeltoernooi, 6 titels), Chris Evert (vrouwentoernooi, 7 titels), Martina Navratilova (vrouwen dubbeltoernooi, 7 titels), Ken Fletcher en Jean-Claude Barclay (gemengd dubbeltoernooi, 3 titels), en Margaret Court (gemengd dubbelspel, 4 titels). 

Op welke wedstrijden kan je wedden?

Je kan op alle wedstrijden van Roland Garros wedden. En dat zijn er véél!

Bij zowel de mannen als de vrouwen zijn er 128 deelnemers, én dan nog eens de dubbelspelen. Er zijn zeven rondes in het enkelspel, verspreid over twee weken. 

Op wat kan je wedden? (wedopties)

Roland Garros wedden is heel uitgebreid. Je kan wedden op de eindwinnaar via de outrights-functie, maar ook elke wedstrijd heeft veel wed-opties. Elke match kan je wedden op de winnaar, op de winnaar van elke set, enzovoort. Je kan zelfs wedden op wie het volgende punt zal binnenhalen als je voor live wedden kiest!

Wedden op de winnaar van Roland Garros?

Je kan op voorhand al wedden op de Roland Garros-winnaar bij de mannen en de vrouwen! Dat kan eenvoudig via de ‘outrights’-optie. 

Sinds 2005 won Rafael Nadal 13 toernooien, wat hem de recordwinnaar bij de mannen maakt. Bij de vrouwen Bij de vrouwen zijn sinds 2008 10 verschillende winnaars geweest. 

Kan ik ook live wedden op Roland Garros?

Live wedden op Roland Garros is mogelijk én heel leuk. Je kan interessante bets afsluiten, zoals inzetten op wie het volgende punt binnenhaalt, wie de huidige set wint, enzovoort. Zeker de moeite waard!

In het Roland Garros-seizoen vind je de wedmogelijkheden op de tennispagina van Napoleon Sports & Casino.

Wedden op andere sporten? Bekijk alle sportweddenschappen op Napoleonsports.be.

0 Shares:
DIT VIND JE MISSCHIEN OOK LEUK