Primeira Liga wedden, dat is inzetten op de voetballers van de toekomst. Ga maar eens na hoeveel recente wereldsterren langs de Portugese competitie gepasseerd zijn! Bij Sporting begonnen Bruno Fernandes, Joao Moutinho, Luis Nani, Ricardo Quaresma en zelfs Cristiano Ronaldo. Benfica was de club waar Angel Di Maria, Jan Oblak, Joao Felix en David Luiz doorbraken, terwijl FC Porto de bakermat was voor o.a. Radamel Falcao, James Rodriguez, Deco en Ricardo Carvalho.

De Portugese competitie werd opgericht in 1934 en werd al betwist door 70 verschillende clubs. Toch wonnen er slechts vijf clubs de titel: Benfica (37x), Porto (29x), Sporting CP (18x) gingen lopen met bijna alle landstitels tot dusver. Belenenses in 1946 en Boavista in 2001 zijn de uitzonderingen. De Grote Drie zijn bovendien de enige Portugese clubs die nog nooit degradeerden.

Zelfs de tweede plaats werd zelden veroverd door een andere club buiten de Grote Drie. Slechts in 9 van de 86 seizoenen ging het vice-kampioenschap naar zo’n club. Belenenses (3x) Boavista (3x), Académica (1x), Vitória de Setúbal (1x) en Braga (1x). Onder de Grote Drie is de historische balans in het voordeel van Benfica, gevolgd door Porto en met Sporting op een derde plaats. 

De Primeira Liga staat op de zesde plaats in de landencoëfficiënten-rangschikking van de UEFA. 

Op welke ploegen kan je wedden?

Wedden op de Primeira Liga – of ‘Liga NOS’ of ‘Liga Portugal’ – is zoveel meer dan alleen de ‘Big Three’. De Primeira Liga is een competitie van 18 clubs, met deze verdeling: 

  • Rond de hoofdstad: Belenenses SAD, Sporting CP en Benfica 
  • In het Zuiden: Portimonense en Farense
  • In het Noorden aan de kust: Rio Ave, Boavista en FC Porto
  • In het Noorden in het binnenland: Famalicão, Gil Vicente, Braga, Moreirense, Paços de Ferreira, Tondela en Vitória de Guimarães
  • Op de eilanden: Santa Clara (Azoren), Nacional (Madeira) en Maritime (Madeira)

Qua clubcoëfficiënten doen de Portugese clubs het zeker niet slecht. FC Porto (15e plaats), SL Benfica (24e plaats), Sporting CP (30e plaats) en SC Braga (41e plaats) staan allemaal boven de beste Belgische club (Club Brugge op plaats 43). 

Op wat kan je wedden? (wedopties)

Primeira Liga-wedden biedt ongeveer dezelfde mogelijkheden als de absolute topcompetities: je kan o.a. inzetten op de matchwinnaar, de exacte score, het totaal aantal goals of zelfs op een reeks scenario’s. 

Wedden op de winnaar van de Primeira Liga

Je kan nu al makkelijk inzetten op de Primeira Liga-winnaar dit seizoen, via de knop ‘Outrights’. 

Kan ik ook live wedden op de Primeira Liga?

Ja, hoor! Wedden op de Primeira Liga-wedstrijden kan je ook doen als de matchen al bezig zijn.

Wedden op andere sporten? Bekijk alle sportweddenschappen op Napoleonsports.be.

0 Shares:
DIT VIND JE MISSCHIEN OOK LEUK

Wedden op EK 2021

Het EK 2020 vindt door de gekende omstandigheden plaats in 2021. De officiële naam blijft dezelfde: ‘Euro 2020‘.…