Wie wint de belangrijkste wedstrijd van het jaar? De Grand Prix van Monaco staat het voorlaatste weekend van mei op de Formule 1-kalender. Tijdens deze klassieker racen de coureurs dwars door de straten van Monte Carlo en La Condamine rond de haven van het prinsdom Monaco. De race brengt spektakel met zich mee, wat wedden op de GP van Monaco altijd extra spannend maakt.

De rich and famous van over de hele wereld reizen af naar de stadsstaat voor de GP. Zal thuisrijder Charles Leclerc dit jaar zijn eerste overwinning op eigen bodem behalen? Of weet de winnaar van de vorige Grand Prix Lewis Hamilton weer goud te behalen? 

Het Circuit de Monaco bestaat uit smalle wegen en nauwe bochten. Er is weinig ruimte voor inhaalmanoeuvres en echt snelheid maken, is een uitdaging. De baan is eigenlijk niet meer geschikt voor Formule 1-wagens. Er is geen ruimte voor veiligheidsmaatregelen die op andere Formule 1-circuits wel aanwezig zijn.

De recordwinnaar op deze baan is Ayrton Senna die zes keer won tussen 1987 en 1993. Alleen in 1988 moest hij door een crash als gevolg van een stuurfout opgeven. Graham Hill en Michael Schumacher wisten de race ieder vijf keer te winnen.

De meest spectaculaire races op het circuit vonden plaats in 1982 en 1996. In 1982 viel Didier Pironi in de laatste ronde zonder benzine. Hetzelfde gebeurde met Andrea de Cesaris. De winnaar van de race werd uiteindelijk toch Patrese. Hij slaagde erin opnieuw te herstarten door zijn wagen de heuvel af te rijden. Pironi en de Cesaris werden als tweede en derde geklasseerd.

Tijdens de knotsgekke race in 1996 finishten er slechts drie wagens. Deze GP zou de geschiedenis ingaan als de race die een record neerzette voor de minste auto’s die aan het einde van een Grand Prix-race rijden. Tijdens deze wedstrijd haalde Olivier Panis zijn enige eerste plaats ooit in de Formule 1 binnen.

In 2020 werd de race vanwege Covid-19 voor het eerst sinds 1955 niet gereden.

Op welke opties kan ik wedden?

Je kan wedden op de eindwinnaar van de GP. Daarnaast kan je ook wedden op welk team er zal winnen.

Kan ik live wedden op de GP Monaco?

Wanneer de coureurs al over het circuit vliegen, kan jij nog steeds inzetten.

Wedden op andere sporten? Bekijk alle sportweddenschappen op Napoleonsports.be.

0 Shares:
DIT VIND JE MISSCHIEN OOK LEUK