Vorig jaar stond de Grand Prix van Emilia-Romagna voor het eerst sinds 2006 weer op de racekalender. Dit is dus dé kans als je nog een keer wil wedden op de GP van Emilia-Romagna. 

De Formule 1-courers rijden vanwege Covid-19 niet op alle circuits van de oorspronkelijke racekalender. Om ze toch genoeg races te laten rijden voor een kampioenschap worden er races op andere circuits op het Europese vasteland georganiseerd. De Autodromo Enzo e Dino Ferrari is een van de circuits die aan de alternatieve kalender werden toegevoegd. Deze keer niet onder de naam ‘Grand Prix van San Marino’, maar als de Grand Prix van Emilia-Romagna. Het circuit kreeg tot en met 2006 jaarlijks de Grand Prix van San Marino toegewezen.

Het Autodromo Enzo e Dino Ferrari-circuit heeft een rijke Formule 1-geschiedenis. De baan ten zuidoosten van Bologna werd vernoemd naar Enzo Ferrari, de oprichter van het prestigieuze automerk. Het circuit kende enkele zware ongelukken. Op de baan verongelukten in 1994 Roland Ratzenberger en Ayrton Senna tijdens de kwalificatie en de race voor de Grand Prix van San Marino.

Na deze ongelukken pasten de organisatoren het circuit aan zodat de coureurs op een veiligere manier zouden kunnen racen. Er werd een chicane aangebracht in de beruchte Tamburello-bocht. In 2007 verwijderde de FIA de Variante Bassachicane voor de start en finish. Verder werden de pitboxen volledig vernieuwd.

Op het circuit werden ook enkele wielerwedstrijden georganiseerd. Het circuit deed in 1968 en 2020 dienst als start- en aankomstplaats van de wereldkampioenschappen wielrennen. In 2015 en 2018 werd het circuit gebruikt als einde van een etappe van de Ronde van Italië. In 2009 vond er op het circuit het Italiaans kampioenschap wielrennen op de weg plaats.

Op welke opties kan ik wedden?

De vorige GP Emilia-Romagna werd gewonnen door Lewis Hamilton. Wint hij ook dit jaar? Wed op de eindwinnaar van de GP. Daarnaast kan je ook wedden op welk team er zal winnen.

Kan ik live wedden op de GP Emilia-Romagna?

Wanneer de coureurs al over het circuit vliegen, kan jij nog steeds inzetten.

Wedden op andere sporten? Bekijk alle sportweddenschappen op Napoleonsports.be.

0 Shares:
DIT VIND JE MISSCHIEN OOK LEUK