Op wie ga jij wedden tijdens de GP van Bahrein? De Grand Prix van Bahrein is een vaste waarde op de Formule 1-kalender. De eilandstaat in het Midden-Oosten organiseert al sinds 2004 een Formule 1-wedstrijd. De race in 2004 was overigens de eerste Formule 1-wedstrijd die ooit gehouden werd in het Midden-Oosten. Dit jaar wordt de Grand Prix van Bahrein gereden op zondag 28 maart 2021.

Het Bahrain International Circuit ligt in het woestijngebied Sakhir op zo’n dertig kilometer van de hoofdstad Manamah. De woestijnstaat liet de baan in 2003 bouwen voor de eerste Formule 1-race die er in 2004 plaatsvond. Het circuit werd ontworpen door de Duitse baanontwerper Hermann Tilke. De baan ligt in de woestijn dus er waait regelmatig zand op het asfalt. Om die reden wordt het circuit weinig gebruikt, behalve voor de Formule 1.

Het Bahrain International Circuit bestaat uit lange rechte stukken. De ideale lay-out voor wagens met veel motorvermogen. Het tweede gedeelte van de baan is zeer technisch. Het circuit telt in het totaal 15 bochten. 

Dat het circuit voor verrassingen kan zorgen, ondervond Romein Grosjean vorig jaar. Tijdens ronde 1 van de race van 2020 verloor Romain Grosjean (Haas F1 Team) de controle over het stuur in bocht 3. Zijn auto brak in twee stukken en vloog in brand. Grosjean liep brandwonden op aan zijn handen. Hij is intussen bijna volledig hersteld.

Het circuit kan op verschillende manieren worden opgebouwd. Bovendien beschikt het over verlichting zodat er na zonsondergang gereden kan worden. Sinds 2014 wordt de Grand Prix in Bahrein ‘s avonds gereden. Sebastian Vettel en Lewis Hamilton zijn met vier overwinningen recordhouders van de Grand Prix. 

De Grand Prix van Bahrein die op 13 maart 2011 plaats zou vinden, werd vanwege de protesten in Bahrein afgeblazen. Oud-wereldkampioen Damon Hill riep in juni 2011 op tot een boycot van de race omwille van de Arabische lente. Op 10 juni in hetzelfde jaar werd de race officieel vervangen door de GP van India.

Wat zijn de notering voor deze GP?

Wedden op de GP van Bahrein? Dat kan! De topfavoriet is Max Verstappen, maar ook Lewis Hamilton en Valtteri Bottas maken een goede kans. Check de meest recente noteringen hier!

Op welke opties kan ik wedden?

De meest populaire optie waarvoor je kan kiezen is eenvoudigweg de eindwinnaar van de GP. Daarnaast kan je ook wedden op welk team er zal winnen. Team Mercedes (met Lewis Hamilton en Valtteri Bottas) is ook dit jaar de topfavoriet. Verder maken ook Red Bull Racing (Max Verstappen en Sergio Pérez) en McLaren (Lando Norris en Daniel Ricciardo) een goede kans.

Kan ik live wedden op de GP Bahrein?

Terwijl de coureurs over het circuit vliegen, kan jij nog wedden. Zet je maar klaar in de startblokken!

0 Shares:
DIT VIND JE MISSCHIEN OOK LEUK