De Grand Prix van Azerbeidzjan staat al sinds 2016 op de FIA-kalender en heeft enkele grote fans onder de Formule 1-coureurs. Iedereen wil deze wedstrijd winnen, wat wedden op de GP van Azerbeidzjan extra pikant maakt. 

De GP wordt gehouden op het Baku City Circuit in de hoofdstad Bakoe. In 2016 heette deze race nog de Grand Prix van Europa, maar het jaar erna veranderden ze de naam naar Grand Prix van Azerbeidzjan. 

In 2020 kon je niet wedden op de GP Azerbeidzjan, omwille van de coronacrisis. Er werd wel een virtuele race gereden, maar weinigen zullen beweren dat dit evenveel adrenaline door de aderen liet pompen als ‘the real thing’! 

In 2019 won Valtteri Bottas voor Mercedes, in 2018 was Lewis Hamilton van Mercedes de snelste. De Australiër Daniel Ricciardo van het Red Bull – TAG Heuer-team won in 2017. In 2016, toen nog als de ‘GP van Europa’, mocht Nico Rosberg (opnieuw voor Mercedes) op het ereschavot plaatsnemen.

Het Baku City Circuit is een echt stratencircuit, ontworpen door Hermann Tilke. Het is iets meer dan zes kilometer lang, wat bijna dubbel zo lang is als het beruchtste stratencircuit in de Formule 1, de GP van Monaco. Het Baku City Circuit heeft wel slechts 20 bochten, wat ervoor zorgt dat het een circuit met twee gezichten is: enerzijds een heel lang recht stuk waar topsnelheden gehaald kunnen worden, gevolgd door vier bochten van 90°. Anderzijds krijgen de renners een heel uitdagend en smal stuk met stevig bochtenwerk voor de kiezen, en dat in de straatjes van Bakoe. 

De totale race-afstand is een flinke 306 kilometer, onderverdeeld in 51 rondes. De snelste tijd tot dusver staat op naam van Charles Leclerc, die in 2019 een tijd van 1:43.009 liet noteren. 

Op welke opties kan ik wedden?

De meest populaire optie waarvoor je kan kiezen is eenvoudigweg de eindwinnaar van een GP. Daarnaast kan je ook wedden op welk team er zal winnen. 

Kan ik live wedden op de GP Azerbeidzjan?

Je kan inderdaad inzetten op enkele parameters terwijl er al volop geracet wordt. Dat maakt het allemaal nog net iets spannender!

0 Shares:
DIT VIND JE MISSCHIEN OOK LEUK