De Europa League zorgt elk jaar opnieuw voor spektakel, en de belangstelling neemt ook toe. Er doen steevast clubs uit meer dan 20 Europese landen mee aan de groepsfase, en het zijn heus niet altijd dezelfde deelnemers. Dat maakt de Europa League voor de echte liefhebbers vaak nog net iets boeiender dan de Champions League, waar de affiches al bijna vastliggen. Omdat de UEL sinds 2009-2010 voortbouwt op de voormalige UEFA Cup (1971-2009), worden deze twee bekercompetities samengeteld.

Op welke ploegen kan je wedden?

De allergrootste clubs belanden vaak in de Champions League, maar dat wil niet zeggen dat er alleen kneusjes deelnemen aan de UEL. 

De Europa League vangt ook afvallers van de Champions League op: enerzijds krijgen enkele clubs die struikelden in de kwalificatie voor de CL-groepsfase een tweede kans, anderzijds komen de 8 clubs die derdes eindigden in hun CL-groep ook in de knock-outfase van de UEL terecht.

Nu de Europa Conference League haar opwachting maakt dit seizoen, zullen er minder teams per land kwalificeren voor de Europa League. België mag bijvoorbeeld slechts één deelnemer afvaardigen, en dan nog in de play-offronde.

Met clubs als Real Sociedad, Real Betis, Leicester City, West Ham United, Eintracht Frankfurt, Bayer Leverkusen, Napoli, Lazio, Lyon en Marseille zitten er toch heel mooie teams in de groepsfase van deze Europa League.

Een voorspelling maken voor de Europa League lijkt niet eenvoudig, maar weet dat je de clubs met de meeste UEL-historie vindt in landen als Spanje, Engeland, Italië en Duitsland. Maar ook landen als Nederland, Portugal, Rusland, Zweden en zelfs België, Turkije en Oekraïne hebben al winnaars afgevaardigd! Teams uit Frankrijk, Schotland, Oostenrijk, Hongarije en Servië waren al finalist, maar wonnen nog niet.

De recordkampioen is zonder twijfel Sevilla (6 overwinningen), gevolgd door Inter (3), Liverpool (3), Juventus (3) en Atlético Madrid (3). Vorig seizoen won Villarreal voor het eerst de Europa League.

Vele clubs zijn wel degelijk gemotiveerd om hun beste beentje voor te zetten, want de winnaar van de Europa League wordt beloond met een plaatsje in de groepsfase van de volgende Champions League!

Op wat kan je wedden? (wedopties)

In de Europa League zijn de wedopties best uitgebreid. Misschien wel de leukste mogelijkheden bij wedden op de Europa League-wedstrijden zijn de wedstrijdgebeurtenissen. Je kan inzetten op scenario’s, zoals: ‘Ploeg A wint en houdt de nul’, ‘Ploeg A wint beide helften’, ‘Ploeg A scoort het eerste doelpunt’ of het totaal aantal doelpunten door een van de clubs. De populairste opties blijven wel het wedden op het eindresultaat, het totaal aantal doelpunten en of beide teams scoren.

Wedden op de winnaar van de Europa league

Wil je wedden op de Europa League winner? Odds daarvoor vind je onder ‘Outrights’ op de Europa League-pagina. Daar kan je ook wedden op de speler die het meeste goals of assists zal maken in deze campagne. En zelfs op de winnaar van elke groep kan je inzetten! 

Kan ik ook live wedden op de Europa League?

Komt je voorspelling over een Europa League-match niet helemaal uit? Je kan ook tijdens een wedstrijd blijven inzetten op verschillende parameters!

Wedden op andere sporten? Bekijk alle sportweddenschappen op Napoleonsports.be.

0 Shares:
DIT VIND JE MISSCHIEN OOK LEUK

Wedden op EK 2021

Het EK 2020 vindt door de gekende omstandigheden plaats in 2021. De officiële naam blijft dezelfde: ‘Euro 2020‘.…