Vroeger kende je deze Vlaamse koers als de Driedaagse De Panne-Koksijde, maar vanaf 2021 gaat het verder onder de naam ‘Oxyclean Classic Brugge-De Panne’. De reden is eenvoudig: vanaf 2018 is de Driedaagse een eendagkoers geworden! Hoewel: de Oxyclean Classic Brugge-De Panne wordt wel op twee verschillende dagen gereden: op woensdag 24 maart rijden de elite mannen, op donderdag 25 maart volgen de elite vrouwen. 

Voor de rest verandert er weinig: de meest boeiende delen van de koers vind je nog altijd in de winderige Moeren! De startplaats ligt op ‘t Zand in Brugge, waarna de hele Westhoek wordt verkend. De renners verlaten de provincie West-Vlaanderen geen enkele keer tijdens de bijna 159 kilometer die ze afleggen! In De Panne zullen ze finishen in de Veurnestraat. Ondertussen zullen de renners kasseien, duinen en veel wind moeten overwinnen. 

Wout Van Aert noemde deze wedstrijd onlangs nog ‘de enige échte flandrienkoers’ en staat in de UCI WorldTour-kalender aangeduid als UCI 1.HC, buiten categorie. Onder andere Sport Vlaanderen-Baloise, Arkea-Samsic en Alpecin-Fenix kregen een wildcard voor de Oxyclean Classic en sluiten zo aan bij de 17 UCI WorldTour-teams. Deze koers draait regelmatig uit op een spurt, waardoor ze met stip aangeduid staat in de agenda’s van onder meer Jasper Philipsen (derde in 2018), Pascal Ackermann (tweede in 2018), Elia Viviani (winnaar 2018), Tim Merlier (derde in 2020), André Greipel en Fernando Gaviria (tweede in 2019). Vorig jaar won Yves Lampaert solo. 

De meest gerenommeerde winnaar van deze koers is zonder twijfel Eric Vanderaerden, die vijf keer de eindwinst pakte (1986, 1987, 1988, 1989 en 1993). Ook Peter Van Petegem, Michele Bartoli, Vjatesjlav Jekimov en Sylvain Chavanel wonnen de toenmalige Driedaagse meerdere keren.

Bij de vrouwen zal je alle negen UCI WorldTeams terugvinden, aangevuld met o.a. Lotto-Soudal en Parkhotel Valkenburg. Zo zul je publiekslievelingen Lotte Kopecky en Jolien D’hoore ook aan de start zien verschijnen, net als de winnares van 2020, Lorena Wiebes!

Op welke opties kan je wedden? 

Je kan alleen op de eindwinnaar van de Oxyclean Classic Brugge-De Panne wedden, maar dat zal zeker voldoende zijn om je op het puntje van je stoel te zetten. 

Wedden op de winnaar van de Driedaagse Brugge-De Panne

De Oxyclean Classic Brugge-De Panne belooft weer spannend te worden. Het deelnemersveld is altijd iets anders dan bij andere Vlaamse koersen, waardoor er meer verrassingen kunnen komen. 

Kan ik ook live wedden op de Driedaagse Brugge-De Panne?

Je kan blijven inzetten op de wedstrijd terwijl deze al bezig is!

0 Shares:
DIT VIND JE MISSCHIEN OOK LEUK