Op de Coppa Italia wedden zorgt al jarenlang voor spanning en plezier voor alle Italianen, maar ook voor ons in België! De TIM Cup, de officiële, gesponsorde naam van de Coppa Italia, bestaat al sinds 1922 maar kende een woelige geschiedenis. Er vonden tot 2020 72 edities plaats. 

In de beginjaren werd de Coppa niet jaarlijks georganiseerd. Wel integendeel: er was een Coppa Italia in 1922 maar de tweede werd pas georganiseerd in 1926-1927. Die werd vroegtijdig afgebroken, waarna de derde Coppa Italia pas in 1935-1936 volgde, gewonnen door Torino. Tijdens Wereldoorlog II werd de Coppa niet meer georganiseerd, om uiteindelijk pas heropgestart te worden in 1958. 

De Coppa Italia wordt tegenwoordig afgewerkt tussen 78 teams, verdeeld in twee fases. In de eerste fase zijn er vier rondes: de 36 clubs van Serie D en Serie C starten in de eerste ronde, de Serie B-clubs in ronde twee. In de derde ronde vervoegen 12 clubs uit de Serie A de Coppa Italia, namelijk de clubs die het seizoen voordien op plaats 9 tot en met 20 eindigden. De andere acht teams van de Serie A vervoegen de Coppa Italia pas in de 1/8e finales. De finale wordt afgewerkt in het epische Stadio Olimpico in Rome. 

Leuk extraatje: de winnaar van de Coppa Italia mag het seizoen daarna de ‘Coccarda’ (een embleem met de Italiaanse vlag) op het tenue zetten.

Op welke ploegen kan je wedden?

Je kan inzetten op alle 78 deelnemers van de Coppa Italia! De finalisten zijn echter doorgaans clubs uit de Serie A. Het zal niemand verbazen dat Juventus de recordwinnaar is, met 13 overwinningen. Daarna volgen Roma (9), Inter (7), Lazio (7), Fiorentina (6) en Napoli (6). Milan won de Cup slechts vijf keer. 

Milan is wel de meest ongelukkige finalist: ze verloren negen keer in de finale. Roma en Torino leden acht nederlagen in finales, Inter en Juventus zes keer. 

Op wat kan je wedden? (wedopties)

Op de Coppa Italia wedden is leuk omdat je veel teams hebt die minder bekend zijn bij de gemiddelde voetbalfan. De wedopties per wedstrijd worden uitgebreider naarmate het toernooi vordert, maar je kan natuurlijk altijd wedden op de winnaar, aantal doelpunten, enzovoort.

Wedden op de winnaar van de Coppa Italia

Je kan niet alleen op alle wedstrijden van de Coppa Italia wedden, maar ook simpelweg op de eindwinnaar. Dat kan je al vanaf de start van het toernooi via de knop ‘Outrights’! 

Kan ik ook live wedden op de Coppa Italia?

Absoluut, in de latere rondes is het perfect mogelijk om te wedden op bekerwedstrijden die al bezig zijn. Extra spannend!

Wedden op andere sporten? Bekijk alle sportweddenschappen op Napoleonsports.be.

0 Shares:
DIT VIND JE MISSCHIEN OOK LEUK