De Champions League serveert elk jaar voetbal van het hoogste niveau ter wereld. De grootste clubs van Europa vechten het uit in een groepsfase voor de winter en een knock-outfase in het voorjaar. Met onze wedtips over de Champions League op deze blog kan je je uitgebreid informeren. Dat geeft Champions League wedden nog extra cachet!

Op welke ploegen kan je wedden?

De Champions League bestaat nog maar sinds 1992-1993, en bouwt voort op de roemrijke traditie van Europacup I (1955-1992). Sinds de invoering van de CL experimenteerde de UEFA ook met verschillende formats. Initieel deden alleen de kampioenen per land mee (vandaar de naam!), maar later werd dit stelselmatig uitgebreid. In de historieken van de Champions League wordt Europacup I ook meegerekend. 

Sinds 2018 zijn de vier hoogst gerangschikte clubs van de vier beste competities rechtstreeks geplaatst voor de groepsfase. Dat zijn momenteel La Liga, Serie A, de Bundesliga en de Premier League. Competitie 5 (momenteel Frankrijk) mag 3 deelnemers rechtstreeks afvaardigen, en competitie 6 (Portugal) 2 deelnemers. Van competities 7 tot en met 11 is alleen de kampioen zeker van de groepsfase van het kampioenenbal. België staat voorlopig op plaats 9.

Als je gaat wedden op de Champions League, wil je wellicht inzetten op clubs met een stevige geschiedenis in dit toernooi. De clubs die al het vaakst wonnen zijn:

  • Real Madrid (13)
  • AC Milan (7)
  • Bayern München (6)
  • Liverpool (6)
  • Barcelona (5)
  • Ajax (4)
  • Inter (3)
  • Manchester United (3)

Hyperambitieuze clubs als Manchester City en Paris SG hebben de beker met de grote oren nog nooit gewonnen!

Op wat kan je wedden? (wedopties)

Bij wedden op de Champions League heb je keuze te over. Je kan per match inzetten op het eindresultaat, het totale aantal doelpunten, of beide teams scoren, enzovoort. Champions League wedden geeft echter nog meer mogelijkheden dan andere competities of sporten: je kan wedden op het totaal aantal hoekschoppen, of op welke club de meeste hoekschoppen zal trappen! Ook gele en rode kaarten zijn een mogelijk onderwerp van je bet en je kan zelfs inzetten op het totaal aantal doelschoten van een speler of club!

Wedden op de winnaar van de Champions League

Wedden op de winnaar van de Champions League is geweldig boeiend, omdat je kan kiezen uit de grootste clubs van Europa. Als je op de pagina Champions League wedden bent, kan je via de knop ‘Outrights’ inzetten op enkele langetermijnvoorspellingen. Terwijl de groepsfase nog bezig is kan je wedden op de winnaar van elke groep, maar je kan ook al voorspellen wie de topschutter wordt of wie het meeste assists zal geven deze campagne. Wedden op de winnaar van de CL kan dus ook al! Bayern München, Manchester City, Chelsea en Paris SG zijn de favorieten! Wil je alleen inzetten op de nationaliteit van de winnende club? Dat kan ook: Engeland, Duitsland en Spanje zijn daarin de voorlopers momenteel.

Kan ik ook live wedden op de Champions League?

Absoluut! Er zijn zoveel wedstrijdgebeurtenissen waarop je kan gokken, dus het is mogelijk om het wedstrijdverloop als leidraad te nemen om nog live weddenschappen af te sluiten.

Wedden op andere sporten? Bekijk alle sportweddenschappen op Napoleonsports.be.

0 Shares:
DIT VIND JE MISSCHIEN OOK LEUK

Wedden op EK 2021

Het EK 2020 vindt door de gekende omstandigheden plaats in 2021. De officiële naam blijft dezelfde: ‘Euro 2020‘.…