De Australian Open is het eerste tennistoernooi op de kalender en misschien wel het leukste toernooi om op te wedden. Op de Australian Open wordt sinds 1988 op hardcourt gespeeld, na meer dan 80 jaar op gras gespeeld te hebben. In de laatste 15 jaar waren er maar vier verschillende winnaars, maar het is wel het toernooi waarop kampioenen als Nadal (5 finales, 1 titel) en Murray (5 finales, 0 titels) steevast hun tanden stuk beten. 

De Australian Open is de jongste van de vier Grand Slams, gestart in 1905 als de ‘Australasian Championships’. In 1926 veranderde de naam naar de Australian Championships, maar bleef het toernooi uitsluitend voor amateurs. Pas in 1969 werd de Australian Open een proftoernooi. Het unieke aan de Australian Open is dat het in zeven verschillende steden werd georganiseerd: Christchurch en Hastings in Nieuw-Zeeland, en Brisbane, Perth, Sydney, Adelaide en Melbourne in Australië. Sinds 1972 wordt de Australian Open jaarlijks in Melbourne gehouden.

Elke Grand Slam heeft zijn dominerende atleet, en op de Australian Open is dat Novak Djokovic. De Serviër won het toernooi al 8 keer in evenveel finales! Na hem volgen Roger Federer (6 titels in 7 finales) Andre Agassi (4 titels in 4 finales) en Mats Wilander (3 titels in 4 finales).

Bij de vrouwen is Serena Williams de recordkampioene (7 titels), gevolgd door Margaret Smith Court, Evonne Goolagong Cawley, Steffi Graf en Monica Seles (allen 4 titels). Wat de Belgen betreft: zowel Clijsters als Henin wonnen de Australian Open eenmaal, en Henin was nog tweemaal de verliezende finaliste.

De ‘AO’ wordt gespeeld in januari, wanneer het zomer is in Australië. Daarom is er een ‘heat policy’: vanaf een bepaalde temperatuur gaat het dak toe en krijgen de spelers pauze. 

Als beginnend better moet je trouwens wel opletten, want er is ook een Australian Open voor badminton, golf, surf, squash, tafeltennis en zelfs droneracing! 

Op welke wedstrijden kan je wedden?

Je kan op alle wedstrijden van de Australian Open wedden! Er zijn in totaal 8 rondes, waarvan de eerste vier rondes in 8 secties gespeeld worden. Men begint dus met 128 spelers, met 16 spelers per sectie. De winnaars van elke sectie gaan naar de kwartfinale. 

Op wat kan je wedden? (wedopties)

Bij Napoleon Sports & Casino kan je wedden op de Australian Open eindwinnaar, maar ook op verschillende opties per wedstrijd. Zet in op de winnaar van de match, op het totaal aantal punten en sets, of op de precieze set-eindstand.

Wedden op de winnaar van de Australian Open?

Je kan makkelijk op de eindwinnaar van de Australian Open wedden door te klikken op het knopje ‘Outrights’! 

Kan ik ook live wedden op de Australian Open?

Dat kan zeker. Je kan zo inzetten op welke speler de huidige set binnenhaalt, de eindstand in sets of zelfs op wie het volgende punt binnenhaalt.

Wedden op andere sporten? Bekijk alle sportweddenschappen op Napoleonsports.be.

0 Shares:
DIT VIND JE MISSCHIEN OOK LEUK