Waarom wedden op darts, vraag je? Hier vind je al enkele redenen:

 • het barst van kleurrijke figuren
 • er zijn heel veel toernooien
 • het is vaak erg spannend
 • darts heeft ook een ‘corona-proof’ variant, waarbij de darters van thuis uit spelen.
 • er doen sterke spelers uit de Lage Landen mee

Darts weddenschappen kunnen dus heel interessant zijn. Zo kan je wedden op PDC Darts, wedden op Grand Slam of Darts 2020 en wedden op World Grand Prix Darts. 

Darts wedden doe je vanuit de hele wereld, maar de toernooien worden vaak nog in het Verenigd Koninkrijk gespeeld. 

De meeste bekende spelers komen dus ook uit het VK: Peter Wright (Schotland), Gerwyn Price (Wales), Michael Smith, Rob Cross Nathan Aspinall (allen Engeland) zijn bij de allerbesten. Maar vergis je niet: de Lage Landen worden steeds beter vertegenwoordigd. De Nederlander Michael van Gerwen is momenteel nummer 1 in de PDC Order of Merit, die wordt opgesteld op basis van het bedrag aan prijzengeld dat werd binnengehaald in de laatste twee jaar. Voor België komen Dimitri Van den Bergh, Kim Huybrechts, Mike De Decker en Brian Raman goed uit de verf.

Op welke wedstrijden kan ik wedden?

Er zijn erg veel wedstrijden waarop je darts weddenschappen kan afsluiten. De Professional Darts Corporation (PDC) biedt verschillende toernooien aan, waardoor wedden op PDC Darts veel mogelijkheden biedt. Zo kan je wedden op wedstrijden uit:

 • Premier League Darts
 • Grand Slam of Darts 
 • World Grand Prix Darts
 • PDC World Darts Championships
 • Belgian Darts Championship
 • European Championship
 • International Darts Open
 • World Cup of Darts

Je kan ook nog wedden op de Grand Slam of Darts 2020, een andere organisatie van PDC. Daarin komen de besten uit de PDC Main Tournaments, European Tour, en Pro Tour samen, aangevuld door de winnaar van een kwalificatietoernooi en enkele genodigden. 

Wedden op de World Grand Prix Darts is ook een aantrekkelijke optie. In dit toernooi nemen 32 spelers het tegen elkaar op: de hoogste 16 van de PDC Order of Merit en de 16 hoogste niet-gekwalificeerde spelers van de ProTour Order of Merit. 

Op welke opties kan ik wedden?

Bij wedden op darts kan je natuurlijk inzetten op de eindwinnaar van een toernooi. In de huidige periode zijn Michael van Gerwen, Gerwyn Price en Peter Wright vaak de favorieten. 

Per wedstrijd kan je inzetten op de winnaar van de match. Je kan ook wedden op één van de spelers als matchwinnaar die ook de hoogste checkout heeft én de meest 180’ers gooit. Daarnaast kan je inzetten op de correcte score van elke wedstrijd, het totale aantal 180’ers en combinaties daarvan. Per ‘leg’ kan je ook wedden op enkele factoren. Wordt er een 180 in leg 1 gegooid? Of gooit iemand een 9-darts finish (de ‘homerun’ van het darts)?

Kan ik live wedden op Darts?

Je kan live wedden op darts tot op een bepaald moment in de wedstrijd. Er zijn ongelooflijk veel mogelijkheden voor darts weddenschappen. Als je de opties goed combineert kan je veel plezier halen uit darts wedden!

Wedden op andere sporten? Bekijk alle sportweddenschappen op Napoleonsports.be.

0 Shares:
DIT VIND JE MISSCHIEN OOK LEUK

Wedden op EK 2021

Het EK 2020 vindt door de gekende omstandigheden plaats in 2021. De officiële naam blijft dezelfde: ‘Euro 2020‘.…