Met bijna 21 miljoen unieke spelers in november 2020 is Counter-Strike: Global Offensive één van de populairste games ter wereld. Het is anno 2020 de op één na meest gespeelde game ter wereld, na League of Legends. Samen met LoL en Dota 2 hoort het ook bij de meest bekeken esports van 2020. Bovendien is het wellicht de esport-tak waarmee je doorheen de jaren het meeste prijzengeld kon verzamelen. 

Het originele Counter-Strike kwam in 1999 uit als een variant op Half-Life. CS zorgt dus al meer dan 20 jaar voor spelplezier, wat het de oudste esport ter wereld maakt. En wedden op Counter-Strike GO is net zo spannend als het zelf spelen. 

Als je het spel nog niet kent: het is een multiplayer first-person shooter waarbij een team van ‘Terrorists’ het opneemt tegen een team van ‘Counter-terrorists’. Vaak is het de bedoeling dat de Terrorrists een bom planten op een bepaalde plaats op de speelmap, wat de CT’s moeten verhinderen. 

CS:GO wordt ondertussen zeer goed gevolgd. Elke dag kijken gemiddeld 200.000 mensen naar CS:GO, met uitschieters naar meer dan 1 miljoen toeschouwers bij grote toernooien. En de esport blijft maar groeien: de kijkcijfers van de ESL – een van de grootste CS:GO-competities – verdriedubbelde in 2020 tegenover 2019!

Op welke competities kan ik wedden?

Je kan je het hele jaar door amuseren met wedden op CS:GO. Er zijn enkele grote toernooien die je zeker moet noteren in je agenda, zoals de BLAST Premier Global Finals, de ESL Pro League en de jaarlijkse Majors.

Qua spelers kijk je best uit naar deze toppers: s1mple (Oleksandr Kostyliev), dev1ce (Nicolai Reedtz), olofmeister (Olof Kajbjer Gustafsson), GeT_RiGhT (Christopher Alesund), Coldzera (Marcelo David) en shox (Richard Papillon). 

In de het professionele circuit is er een ‘pool’ van zeven maps waaruit de spelers kunnen kiezen. Welke zeven maps dat zijn, varieert al wel eens doorheen de jaren. Momenteel spelen de pro’s deze maps in toernooien:

  • Dust2 (licht voordeel voor Terrorists)
  • Overpass (licht voordeel voor CT’s) 
  • Vertigo (licht voordeel voor CT’s)
  • Train (licht voordeel voor CT’s)
  • Nuke (licht voordeel voor CT’s)
  • Mirage (licht voordeel voor CT’s)
  • Inferno (licht voordeel voor Terrorists)

Op welke opties kan ik wedden?

Je kan telkens op het winnende team van elke wedstrijd, de winnaars per map, het totaal aantal gespeelde maps en de correcte mapscore wedden. CS:GO wordt zo extra spannend!

Kan ik live wedden op CS:GO?

Ja, je kan op een wedstrijd van CS:GO wedden terwijl je er live naar kijkt! Wedstrijden live volgen is trouwens enorm spannend. Meer nog dan bij andere sporten zit je middenin de actie, krijg je veel informatie van verschillende hoeken en krijg je er nog hilarische live commentaar bovenop. Probeer het zelf eens!

Wedden op andere sporten? Bekijk alle sportweddenschappen op Napoleonsports.be.

0 Shares:
DIT VIND JE MISSCHIEN OOK LEUK