Wil je wedden op Cercle Brugge? Leuk, want ook wij van Napoleon Sports & Casino zien heel wat voordelen aan de Vereniging! Groen-zwart is een van de oudste en meest authentieke voetbalmerken van België, en ze komen geregeld verrassend uit de hoek.

Cercle werd opgericht in 1899, enkele jaren na de stadsgenoten van Club Brugge, en kreeg stamnummer 12 mee. Het was het in 1911 de eerste Vlaamse clubs die kampioen werd, nadat de eerste 15 jaar van de competitie waren gedomineerd door FC Liégeois (3 titels), Racing Club de Bruxelles (6 titels) en Union Sint-Gillis (6 titels). 

We kennen groen-zwart als ‘Cercle Brugge KV’, maar vanaf de oprichting in 1899 heette de Vereniging ‘Cercle Sportif Brugeois’ en later ‘Royale Cercle Sportif Brugeois’. Pas in 1968 kreeg het de Vlaamse naam die we vandaag kennen. 

Het won drie landstitels (1911, 1927 en 1930). Na Standard (102), Antwerp (100), Club Brugge (99) en Anderlecht (90) heeft het de meeste seizoenen in de hoogste klasse gespeeld: 82. 

Er passeerden in die 82 seizoenen heel wat toppers bij Cercle. Clubiconen als Denis Viane en Frederik Boi, topschutters als Josip Weber en Dirk Beheydt, en andere markante figuren als Thomas Buffel, William Carvalho, Tom De Sutter, Stijn De Smet, Oleg Iachtchouk, Besnik Hasi, Morten Olsen, Eiður Guðjohnsen en Fernand Goyvaerts. 

De Vereniging volgen en wedden op Cercle Brugge kan dus best boeiend zijn!

Op welke wedstrijden van Cercle Brugge kan ik wedden?

Je kan inzetten op wedstrijden in de Jupiler Pro League (link) en de Beker Van België. Wie weet volgt er ook nog eens Europees voetbal?

In de Croky Cup was ‘Cercletje’ al tweemaal succesvol in zeven finales. De laatste finale is geleden van 2013. 

Cercle Brugge mocht ook al enkele Europese avonturen beleven. In 1985-1986 en 1996-1997 werden ze uitgeschakeld in de eerste ronde van de Europacup II en in 2010-2011 botsten ze op Anorthosis Famagusta in de derde kwalificatieronde van de Europa League.

Wedden op de eindpositie van Cercle Brugge in het klassement

In haar geschiedenis heeft Cercle al zes periodes in de lagere reeksen doorgemaakt. In de naoorlogse jaren verdween Cercle 15 jaar lang van het hoogste niveau, en belandde het zelfs vier jaar lang in Derde Klasse. 

Dat wil de Vereniging natuurlijk absoluut vermijden! De minimale doelstelling is om het behoud te verzekeren. Jij kan wedden op de eindpositie van Cercle Brugge in het klassement. 

Kan ik live wedden op Cercle Brugge?

Terwijl de wedstrijd al bezig is kan je nog steeds inzetten.

0 Shares:
DIT VIND JE MISSCHIEN OOK LEUK