Basketbal is een van de absolute topsporten. Sportliefhebbers over de hele wereld zijn fan van het spektakel, het atletisch vermogen en de precisie van het basketbal. Wedden op basketbal is dus ook een van de populairste vormen van sportweddenschappen die je online kan vinden. 

Basketbal werd in 1891 uitgevonden in de Verenigde Staten. Sindsdien ontwikkelde het zich tot een wereldwijd fenomeen. Vandaag is het een spannende en technische sport waarin altijd iets te beleven valt. Er worden enorm veel statistieken bijgehouden, wat het natuurlijk interessant maakt voor de gevorderde sportwedder. Je kan de status raadplegen via de BetAssist én de knop ‘Alle Statistieken Bekijken’. 

Op welke competities kan ik wedden?

Op basketbal wedden doe je in tientallen verschillende competities. De meest voor de hand liggende zijn de Amerikaanse NBA, de Belgische EuroMillions Basketball League, de EuroCup, de Europe Cup, de Euroleague en de Spaanse Liga ECB. 

De internationale landentoernooien zijn natuurlijk ook erg interessant. Dan denken we aan EuroBasket (het Europees Kampioenschap), het WK en zelfs de Olympische Spelen. 

Op wat kan je wedden? (wedopties)

Bij wedden op basketbal zijn er veel verschillende opties. Op outright-niveau kan je inzetten op de eindwinnaar van de NBA, de WNBA, de top pick van de NBA Draft, de winnaar van de MVP, de winnaar van studentencompetitie NCAAB, etc. 

Op wedstrijdniveau gaat het nog veel verder. Je kan wedden op onder andere deze variabelen:

  • de winnaar van een partij
  • het totaal aantal punten die gescoord zullen worden
  • het totaal aantal punten per team
  • of het totaal aantal punten even of oneven zal zijn
  • de toestand aan de rust: wie heeft de eerste helft gewonnen, hoeveel punten werden er in totaal gemaakt, etc.
  • de stand van het eerste, tweede, derde of vierde kwart
  • een aantal scenario’s, zoals bijvoorbeeld ‘ploeg A wint en er worden meer dan x punten gescoord’

Er zijn natuurlijk nog vele andere opties. 

Op welke teams kan ik wedden?

Afhankelijk van de competitie waarop je wil inzetten, maar doorgaans kan je op elke beschikbare ploeg wedden. In de NBA hou je best deze teams in de gaten: Philadelphia 76ers, Washington Wizards, New York Knicks, Atlanta Hawks, Milwaukee Bucks, Miami Heat, Brooklyn Nets, Boston Celtics, Utah Jazz, Memphis Grizzlies, LA Clippers, Dallas Mavericks, Denver Nuggets, Portland Trail Blazers, Phoenix Suns en LA Lakers. 

In Europa zijn dit de topclubs: Anadolu Efes, FC Barcelona, CSKA Moskou, Real Madrid, AX Armani Exchange Milan, Žalgiris, Fenerbahçe Doğuş, Olympiakos, Maccabi Tel Aviv, Panathinaikos, Valencia Basket, Alba Berlin, Rytas, Khimki en UNICS. 

Kan ik ook live wedden op basketbal?

Live wedden op basketbal maakt het geheel nog interessanter, zeker als je de match tegelijk live volgt op NapoleonTV! Bij heel wat NBA-matchen is dat het geval. Veel plezier!

Wedden op andere sporten? Bekijk alle sportweddenschappen op Napoleonsports.be.

0 Shares:
DIT VIND JE MISSCHIEN OOK LEUK

Wedden op EK 2021

Het EK 2020 vindt door de gekende omstandigheden plaats in 2021. De officiële naam blijft dezelfde: ‘Euro 2020‘.…