Woensdagavond weten we wie de beker van 15 kilogram op zijn schouw mag zetten: Villarreal of Manchester United!

Villarreal wint

Van de laatste 12 Europa League-matchen die de ‘Gele Onderzeeër’ buiten Spanje afwerkte, verloor het er geen enkele. Het verloor geen enkele van haar 13 Europese matchen dit seizoen, en tegen niet-Spaanse tegenstanders is het in Europa zelfs al 23 matchen ongeslagen. Bovendien kunnen ze nu ook nog rekenen op coach Unai Emery, die al drie Europa League’s op zijn naam heeft staan! Met Gerard Moreno, Paco Alcacer en Carlos Bacca heeft het voldoende slagkracht vooraan om deze finale te winnen.

Manchester United wint

Voor Villarreal is het de eerste deftige Europese finale (drie Intertoto-finales niet meegerekend), terwijl United al voor de 14e keer in een finale staat. De mannen van coach Solskjaer kunnen wellicht op volle sterkte aantreden, met uitzondering van de geblesseerde Martial. Edinson Cavani is net op tijd in Europese vorm geraakt, met vier goals in de halve finale. Wed hier op winst van United.

Het wordt 0-0

Geloof het of niet, maar de vier vorige keren dat deze twee teams elkaar in de ogen keken, eindigde de match élke keer op 0-0! Beide teams verloren hun laatste ‘grote opdracht’ (Villarreal tegen Real Madrid en United tegen Liverpool), en de algemene vorm is niet geweldig. Wed hier op 0-0.

Er werd nog nooit een rode kaart uitgedeeld in de Europa League-finale, sinds het ontstaan van de Europa League 12 jaar geleden. Zet hier in als je denkt dat er dit jaar wel een zal vallen.

Lees hier meer over wedden op de Europa League.

0 Shares:
DIT VIND JE MISSCHIEN OOK LEUK

Wedden op EK 2021

Het EK 2020 vindt door de gekende omstandigheden plaats in 2021. De officiële naam blijft dezelfde: ‘Euro 2020‘.…