Het ziet er niet rooskleurig uit voor KAA Gent, maar de Buffalo’s maken nog altijd kans om door te stoten naar de Champions League.

De Gentenaren moeten een 1-2-verlies tegen Dynamo Kiev uit de heenwedstrijd goedmaken. Vijf redenen waarom het wel eens zou kunnen lukken:

Coach De Decker presteert onder druk!

Met Wim De Decker staat er een coach aan het roer die al bewezen heeft onder druk te kunnen presteren. Hij nam tot dusver driemaal als interim-coach over (tweemaal bij Antwerp, eenmaal bij Gent) en deed het toen steevast goed. In zijn Antwerpperiode zorgde hij voor de ommekeer in de typische cup-omstandigheden van de finales van 1B. Nu is de druk natuurlijk nog nét iets hoger!

Voorgeschiedenis in Play-Off-ronde

Dit is de vijfde keer dat KAA Gent in een Europese play-offronde zit, met uitzicht op de groepsfase. Drie van de vier vorige keren haalde Gent het. In 2010-2011 haalde het ook al eens een achterstand op (2-0 thuis na een 1-0-uitnederlaag), toen tegen Feyenoord.

Zijn Kiev’s beste jaren voorbij?

Vier jaar op rij al kan Dynamo Kiev zich niet plaatsen voor de groepsfase van de Champions League. In de eigen competitie werd het al vier jaar op rij vicekampioen, achter Sjachtar Donetsk. Het geraakte vorig seizoen niet voorbij de groepsfase van de Europa League, en het jaar voordien bleef het zelfs bij één Europese kwalificatiewedstrijd.

Kiev vs Belgische tegenstanders

Van de vijf thuiswedstrijden die Dynamo Kiev tot dusver tegen een Belgische tegenstander speelde, won het slechts twee keer. Genk (0-1) en Anderlecht (0-3) gingen al winnen in Kiev.

Wat Club Brugge kan….

In 2018-2019 zorgde de Gentse rivaal Club Brugge voor een domper op de Oekraïense voetbalvreugde. FCB schakelde Kiev toen uit in de derde kwalificatieronde van de Champions League, zodat Dynamo met lege Europese handen achterbleef. Gent zou maar wat graag die Brugse prestatie evenaren!

Zet hier in als je gelooft dat Gent kan doorstoten naar de groepsfase van de Champions League!

26 Shares:
DIT VIND JE MISSCHIEN OOK LEUK

Wedden op EK 2021

Het EK 2020 vindt door de gekende omstandigheden plaats in 2021. De officiële naam blijft dezelfde: ‘Euro 2020‘.…