In Turkije gaat de Süper Lig gewoon verder. Voor wie nu pas incheckt in lange tijd: de Turkse eerste klasse is niet meer wat het geweest is!

De machtsverhoudingen in het Turkse voetbal zijn al enkele jaren aan het verschuiven. Terwijl de klassieke topclubs als Galatasaray, Fenerbahce en Besiktas vroeger alles op een hoopje speelden, moeten ze nu knokken om aan te klampen. Ter illustratie: de voorbije 63 landstitels werden als volgt verdeeld: 22 voor Galatasaray, 19 voor Fenerbahce, 15 voor Besiktas, 6 voor Trabzonspor en één voor Bursaspor. Andere clubs wonnen de hoofdprijs nog nooit!

De huidige top-4 is dus verrassend: Trabzonspor (53 punten), Basaksehir (53 punten), Galatasaray (50 punten) en Sivasspor (49 punten). Besiktas (44 punten) en Fenerbahce (40 punten) moeten achtervolgen. 

Trabzonspor is op zoek naar haar zevende landstitel (en eerste titel sinds 2011). Oude bekende Alexander Sorloth (ex-Gent, 19 goals in 26 matchen) maakt er het mooie weer, geruggesteund door o.a. John Mikel Obi en José Sosa. 

Basaksehir streed de voorbije vijf seizoenen steeds bovenaan mee, wat hen tweemaal het vicekampioenschap opleverde. Met spelers als Demba Ba, Martin Skrtel, Eljero Elia en Gaël Clichy zijn ze een geloofwaardige titelkandidaat. 

Bij Sivasspor rekenen ze op Mustapha Yatabaré (11 goals in 24 matchen) en een sterk middenveld (met o.a. nieuwe aanwinst Claudemir, ex-Brugge) om de titelambities levend te houden. 

Of kunnen de traditionele topclubs de motor toch nog aan de gang krijgen?

0 Shares:
DIT VIND JE MISSCHIEN OOK LEUK

Wedden op EK 2021

Het EK 2020 vindt door de gekende omstandigheden plaats in 2021. De officiële naam blijft dezelfde: ‘Euro 2020‘.…