Dit weekend hou je maar best vrij als je van Belgisch voetbal houdt.

Seraing United – Sporting Charleroi

De promovendus heeft al 12 punten gesprokkeld maar krijgt geregeld een stevige tik. Alleen Beerschot en Zulte Waregem incasseerden meer goals. Charleroi won dit weekend nog van Genk.

Cercle Brugge – Standard

Wie van deze clubs kan de negatieve spiraal doorbreken? Beide teams konden al meer dan een maand niet meer winnen. Standard won 9 van de 10 vorige duels met Cercle en is favoriet.

KV Mechelen – Zulte Waregem

De Kakkers pakten 12 op 12 en klommen naar de vijfde plaats. Zulte pakte dan weer een broodnodige overwinning tegen Antwerp, na vier matchen zonder winst. Essevee slikte wel al 24 goals in 11 matchen.

KV Kortrijk – KV Oostende

Deze teams zijn behoorlijk onregelmatig maar hebben met Selemani (KVK) en Gueye (KVO) wel allebei een klasbak in de aanval. De Kustjongens zijn nu vier matchen ongeslagen.

AS Eupen – Union SG

Eupen (derde) en Union (eerste) bestormden onverwacht het klassement. In de toppers pakten de Panda’s al punten tegen Genk (W), Anderlecht (G) en Brugge (G). Tegen Gent en Antwerp verloren ze. Union won van Anderlecht en Standard maar verloor van Antwerp en Brugge.

Royal Antwerp FC – Club Brugge

Een echte topper tussen nummer 4 en nummer 2! Antwerp versloeg FCB in drie van de acht voorbije confrontaties, Brugge won viermaal. Club verkeert in betere vorm maar komt moeilijker tot scoren de laatste tijd. Antwerp heeft de huidige topschutter in huis: Michael Frey scoorde al 12 keer in 11 matchen.

Anderlecht – Beerschot

Een match die de Brusselse Mauves zouden moeten kunnen winnen, want Beerschot pakte nog geen enkele W dit seizoen. Met zeven gemaakte goals hebben de Ratten de slechtste aanval van de reeks, terwijl RSCA de op één na beste aanval heeft.

KRC Genk – AA Gent

De goals van Paul Onuachu drijven Genk voorwaarts, maar ze verloren wel vier van hun voorbije 5 matchen in alle competities. Met een 7/12 staan de Buffalo’s weer onder de mensen in de JPL.

OH Leuven – STVV

OHL verzamelt draws dit seizoen en ze zitten al aan 7 stuks. Daarmee blijven ze wel op plaats 16 steken. STVV wisselt het goede met het povere af, maar tegen Anderlecht toonden ze afgelopen weekend tot wat ze in staat zijn.

0 Shares:
DIT VIND JE MISSCHIEN OOK LEUK

Wedden op EK 2021

Het EK 2020 vindt door de gekende omstandigheden plaats in 2021. De officiële naam blijft dezelfde: ‘Euro 2020‘.…